Couscous met pittige garnalen
Aan de slag
Laat de garnalen ontdooien. Doe de couscous in een ruime schaal. Schenk het kokende water erbij. Dek af met een deksel en laat 10 min. staan. Pel ondertussen de garnalen en laat de staartjes zitten. Haal het darmkanaal eruit. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.
Doe de verse kruidenblaadjes in een hoge beker. Boen de limoen, rasp de schil en pers de vrucht uit. Voeg samen met de olie toe aan de beker. Pureer met de staafmixer tot een kruidenolie. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak de knoflook, rode peper en garnalen 5 min. Schep regelmatig om.
Roer de couscous los met een vork en meng de kruidenolie erdoor. Snijd de tomaat in partjes en de bosui in dunne ringetjes. Snijd de blaadjes van de waterkers grof. Schep de tomaat, waterkers en bosui door de couscous. Verdeel de garnalen erover en serveer.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Couscous met pittige garnalen
hoofdgerecht
null personen
645 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Laat de garnalen ontdooien. Doe de couscous in een ruime schaal. Schenk het kokende water erbij. Dek af met een deksel en laat 10 min. staan. Pel ondertussen de garnalen en laat de staartjes zitten. Haal het darmkanaal eruit. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.
Doe de verse kruidenblaadjes in een hoge beker. Boen de limoen, rasp de schil en pers de vrucht uit. Voeg samen met de olie toe aan de beker. Pureer met de staafmixer tot een kruidenolie. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak de knoflook, rode peper en garnalen 5 min. Schep regelmatig om.
Roer de couscous los met een vork en meng de kruidenolie erdoor. Snijd de tomaat in partjes en de bosui in dunne ringetjes. Snijd de blaadjes van de waterkers grof. Schep de tomaat, waterkers en bosui door de couscous. Verdeel de garnalen erover en serveer.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g diepvries reuzengarnalen
300 g couscous
350 ml kokend water
1 rode peper
20 g koelverse Italiaanse kruidenmix
2 limoenen
8 el traditionele olijfolie
2 tenen knoflook
250 g cherrytomaten
3 bosuien
75 g waterkers
Dit heb je nodig
staafmixer