Couscous met za'ataryoghurt
Weinig tijd om te koken, maar wel zin in iets speciaals? Met dit mediterrane gerecht zit je 100% goed!
Aan de slag
Snijd de rode ui in 6 parten. Halveer de grote stukken bloemkool. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de ui, bloemkool en kerriepoeder 10 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Doe ondertussen de couscous in een kom en giet er het kokend water over. Laat staan tot gebruik. Snijd de munt fijn.
Roer de couscous los. Schep met de rest van de olie door het groentemengsel en zet het vuur uit.
Schep de couscous op een groot bord, verdeel de kipreepjes erover en garneer met de munt. Meng de yoghurt met de za'atar en serveer erbij.
Couscous met za'ataryoghurt
Weinig tijd om te koken, maar wel zin in iets speciaals? Met dit mediterrane gerecht zit je 100% goed!
hoofdgerecht
null personen
550 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de rode ui in 6 parten. Halveer de grote stukken bloemkool. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de ui, bloemkool en kerriepoeder 10 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Doe ondertussen de couscous in een kom en giet er het kokend water over. Laat staan tot gebruik. Snijd de munt fijn.
Roer de couscous los. Schep met de rest van de olie door het groentemengsel en zet het vuur uit.
Schep de couscous op een groot bord, verdeel de kipreepjes erover en garneer met de munt. Meng de yoghurt met de za'atar en serveer erbij.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 rode uien
700 g koelverse bloemkoolroosjes
4 el traditionele olijfolie
2 tl kerriepoeder
250 g couscous
15 g verse munt
300 ml kokend water
250 g gerookte kipreepjes
170 g Griekse yoghurt
1 el za'atar kruidenmix