Runderkebab met yoghurtdip & courgette-kaneelcouscous
De kruidige kebab maak je zelf van rundergehakt, munt en za’atar. Daarbij couscous en yoghurt-muntdip.
Aan de slag
Doe de couscous in een kom en schenk er het kokend water over. Dek af en laat 10 min. staan. Haal ondertussen de blaadjes van de takjes munt en snijd fijn. Meng de helft van de munt samen met de za’atar en 1/4 van de olie door het gehakt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel het gehakt in 8 porties (per 4 personen) en kneed van elke portie een kebab van 2 cm dik om een satéprikker. Verhit de grillpan en gril de kebabs in ca. 8 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig.
Snijd ondertussen de courgettes in blokjes van 1 cm. Verhit een koekenpan met 1/4 van de olie. Voeg de kaneel en courgette toe. Bak 4 min. op middelhoog vuur. Pers de citroen uit. Roer de couscous los met een vork en meng de courgette, de rozijnen, 1 el citroensap en de rest van de olie erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng de yoghurt met de rest van de munt en serveer met de kebabs en couscous.
Runderkebab met yoghurtdip & courgette-kaneelcouscous
De kruidige kebab maak je zelf van rundergehakt, munt en za’atar. Daarbij couscous en yoghurt-muntdip.
hoofdgerecht
null personen
815 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Doe de couscous in een kom en schenk er het kokend water over. Dek af en laat 10 min. staan. Haal ondertussen de blaadjes van de takjes munt en snijd fijn. Meng de helft van de munt samen met de za’atar en 1/4 van de olie door het gehakt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel het gehakt in 8 porties (per 4 personen) en kneed van elke portie een kebab van 2 cm dik om een satéprikker. Verhit de grillpan en gril de kebabs in ca. 8 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig.
Snijd ondertussen de courgettes in blokjes van 1 cm. Verhit een koekenpan met 1/4 van de olie. Voeg de kaneel en courgette toe. Bak 4 min. op middelhoog vuur. Pers de citroen uit. Roer de couscous los met een vork en meng de courgette, de rozijnen, 1 el citroensap en de rest van de olie erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng de yoghurt met de rest van de munt en serveer met de kebabs en couscous.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g couscous
350 ml kokend water
15 g verse munt
1 tl za'atar
4 el traditionele olijfolie
500 g rundergehakt
2 courgettes
1 tl gemalen kaneel
1 biologische citroen
50 g rozijnen
170 g Griekse yoghurt
Dit heb je nodig
satéprikkers
grillpan