Couscoussalade met biet en sinaasappel
Deze vegetarische salade is een lust voor het oog én de mond!
Aan de slag
Doe de couscous met het zout in een ruime schaal. Schenk er kokend water over. Roer door, laat 10 min. staan en roer los met een vork.
Snijd ondertussen de oranje schil en het witte vlies van de sinaasappels. Snijd met een scherp mes de partjes tussen de vliezen uit en doe in een kom. Knijp de sinaasappels uit boven de kom.
Schil de bieten. Houd de 3 kleinste van elke kleur apart en rasp de rest met de fijne rasp van de keukenmachine. Meng door de couscous. Schaaf de andere bietjes in de keukenmachine in zo dun mogelijke plakjes. Voeg de bietenplakjes toe aan de sinaasappelpartjes en het sinaasappelsap.
Snijd de munt in dunne reepjes. Meng ⅔ van de munt door de couscous met mierikswortel en de olie. Schep de bietenplakjes, sinaasappelpartjes en het sap door de couscous en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng de rest van de mierikswortel en munt door de yoghurt en serveer apart bij de couscous.
Citrus snijden
Instructievideo - 01:15 min.
Couscoussalade met biet en sinaasappel
Deze vegetarische salade is een lust voor het oog én de mond!
hoofdgerecht
null personen
475 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Doe de couscous met het zout in een ruime schaal. Schenk er kokend water over. Roer door, laat 10 min. staan en roer los met een vork.
Snijd ondertussen de oranje schil en het witte vlies van de sinaasappels. Snijd met een scherp mes de partjes tussen de vliezen uit en doe in een kom. Knijp de sinaasappels uit boven de kom.
Schil de bieten. Houd de 3 kleinste van elke kleur apart en rasp de rest met de fijne rasp van de keukenmachine. Meng door de couscous. Schaaf de andere bietjes in de keukenmachine in zo dun mogelijke plakjes. Voeg de bietenplakjes toe aan de sinaasappelpartjes en het sinaasappelsap.
Snijd de munt in dunne reepjes. Meng ⅔ van de munt door de couscous met mierikswortel en de olie. Schep de bietenplakjes, sinaasappelpartjes en het sap door de couscous en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng de rest van de mierikswortel en munt door de yoghurt en serveer apart bij de couscous.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g couscous
1 tl zout
300 ml kokend water
2 handsinaasappels
750 g bietenmix
15 g verse munt
2 el mierikswortel in pot
3 el traditionele olijfolie
150 g Griekse yoghurt (0% vet)
Dit heb je nodig
keukenmachine