Gegrilde sesam-halloumispiesjes met pompoen & selderijcouscous
De gegrilde halloumi en geroosterde pompoen geven dit gerecht hun heerlijke smaak. Erbij frisse selderijcouscous.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de uien in parten. Verwijder de zaadlijsten en steelaanzet van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in stukjes van 2 x 2 cm. Meng de ui en ¾ van de paprika met de pompoenblokjes, baharat en ⅕ van de olie. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 20 min. in het midden van de oven.
Doe ondertussen de couscous in een kom en schenk er het kokend water over. Dek af en laat 10 min. staan.
Snijd de halloumi in 24 gelijke blokjes (per 4 personen). Meng de halloumiblokjes met ⅕ van de olie en rol vervolgens door het sesamzaad. Rijg de rest van de paprikastukjes en halloumiblokjes om en om aan de satéprikkers.
Verhit de grillpan en besmeer met een ½ el olie (per 4 personen). Gril de spiesjes in 4-5 min. op middelhoog vuur rondom goudbruin.
Snijd ondertussen de selderij fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng de yoghurt met 1 el citroensap (per 4 personen), peper en eventueel zout.
Roer de couscous los met een vork en schep om met de rest van de olie, de geroosterde groente, selderij en 1 tl citroenrasp (per 4 personen). Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de couscous over borden en verdeel de spiesjes erover. Serveer de citroenyoghurt erbij.
Gegrilde sesam-halloumispiesjes met pompoen & selderijcouscous
De gegrilde halloumi en geroosterde pompoen geven dit gerecht hun heerlijke smaak. Erbij frisse selderijcouscous.
hoofdgerecht
null personen
750 kcal
15 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de uien in parten. Verwijder de zaadlijsten en steelaanzet van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in stukjes van 2 x 2 cm. Meng de ui en ¾ van de paprika met de pompoenblokjes, baharat en ⅕ van de olie. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 20 min. in het midden van de oven.
Doe ondertussen de couscous in een kom en schenk er het kokend water over. Dek af en laat 10 min. staan.
Snijd de halloumi in 24 gelijke blokjes (per 4 personen). Meng de halloumiblokjes met ⅕ van de olie en rol vervolgens door het sesamzaad. Rijg de rest van de paprikastukjes en halloumiblokjes om en om aan de satéprikkers.
Verhit de grillpan en besmeer met een ½ el olie (per 4 personen). Gril de spiesjes in 4-5 min. op middelhoog vuur rondom goudbruin.
Snijd ondertussen de selderij fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng de yoghurt met 1 el citroensap (per 4 personen), peper en eventueel zout.
Roer de couscous los met een vork en schep om met de rest van de olie, de geroosterde groente, selderij en 1 tl citroenrasp (per 4 personen). Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de couscous over borden en verdeel de spiesjes erover. Serveer de citroenyoghurt erbij.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 Biologische rode uien
2 rode paprika's
400 g pompoenblokjes
4 g baharat
5 el milde olijfolie
300 g couscous
350 ml kokend water
225 g halloumi kaas
25 g sesamzaad
20 g verse selderij
1 biologische citroen
170 g Griekse yoghurt
Dit heb je nodig
bakpapier
satéprikkers
grillpan
rasp