Gegrilde varkenshaasspiesen met couscous & witte-kaasdip
bewaar
bewaar

Gegrilde varkenshaasspiesen met couscous & witte-kaasdip

De gegrilde spiesjes eet je samen met de couscous en een zelfgemaakte dip van witte kaas, yoghurt en munt.

30 min. bereiden

10 ingrediënten

Aan de slag

Doe de couscous in een kom en schenk er het water over. Dek af en laat 10 min. staan. Roer los met een vork en schep om met de helft van de olie, peper en eventueel zout. Laat staan tot gebruik.

Verwijder ondertussen de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Halveer de sperziebonen en kook in 3 min. beetgaar. Giet af.

Snijd de varkenshaas in blokjes van 2 cm en schep om met ¼ van de olie, peper en eventueel zout. Rijg de varkenshaas aan de satéprikkers. Verhit de grillpan en gril de spiesen in ca. 8 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig.

Snijd ondertussen de uien in parten. Verwijder de zaadlijsten en steelaanzet van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes van 1 cm. Verhit de rest van de olie in de hapjespan en bak de ui, paprika en sperziebonen 5 min. op middelhoog vuur.

Snijd de munt fijn. Verkruimel de witte kaas en meng met de yoghurt en de helft van de munt. Breng op smaak met peper.

Verdeel de couscous en groente over diepe borden, leg de spiesen op de couscous en bestrooi met de rest van de munt. Serveer de kaasdip erbij.

algemeenDit is een Allerhande Box recept.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gegrilde varkenshaasspiesen met couscous & witte-kaasdip

De gegrilde spiesjes eet je samen met de couscous en een zelfgemaakte dip van witte kaas, yoghurt en munt.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig