Zomerse couscous met oregano-paprikabraadworst
Wat een rijkdom aan smaken! Kruidig, fris én zoet.
Aan de slag
Doe de couscous en baharat in een kom. Schenk er het kokende water over en laat 10 min. staan. Roer los met een vork en laat staan tot gebruik.
Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de braadworsten op hoog vuur rondom aan. Zet het vuur laag en bak ze in 12 min. gaar. Keer regelmatig.
Schil de koolrabi met de dunschiller, snijd in plakken van 1 cm breed en snijd deze in blokjes van 1 cm. Was de komkommer, halveer in de lengte en schraap met een theelepel de zaadlijsten eruit. Snijd het vruchtvlees in boogjes. Was de appel, snijd deze ongeschild in vieren, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in dunne partjes. Snijd de pruimen in reepjes. Snijd de blaadjes van de selderij fijn (de steeltjes worden niet gebruikt).
Meng de koolrabi, komkommer, appel en dressing door de couscous. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de braadworsten en bestrooi met de selderij.
Zomerse couscous met oregano-paprikabraadworst
Wat een rijkdom aan smaken! Kruidig, fris én zoet.
hoofdgerecht
null personen
855 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Doe de couscous en baharat in een kom. Schenk er het kokende water over en laat 10 min. staan. Roer los met een vork en laat staan tot gebruik.
Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de braadworsten op hoog vuur rondom aan. Zet het vuur laag en bak ze in 12 min. gaar. Keer regelmatig.
Schil de koolrabi met de dunschiller, snijd in plakken van 1 cm breed en snijd deze in blokjes van 1 cm. Was de komkommer, halveer in de lengte en schraap met een theelepel de zaadlijsten eruit. Snijd het vruchtvlees in boogjes. Was de appel, snijd deze ongeschild in vieren, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in dunne partjes. Snijd de pruimen in reepjes. Snijd de blaadjes van de selderij fijn (de steeltjes worden niet gebruikt).
Meng de koolrabi, komkommer, appel en dressing door de couscous. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de braadworsten en bestrooi met de selderij.
algemeen:
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g couscous
350 ml kokend water
1 el baharat kruidenmix
1 el traditionele olijfolie
4 varkensbraadworsten al andalus
400 g koolrabi
1 komkommer
1 Braeburn appel
180 g gewelde pruimen
20 g verse selderij
140 g vadouvan-vinaigrette
Dit heb je nodig
dunschiller