Romige paprikasoep
Deze romige paprikasoep is een kom vol boordevol. Extra romig door de slagroom en afgetopt met geroosterde paprika en bieslook. Wij houden ervan.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Maak de paprika’s schoon, snijd 4 paprika’s (per 4 personen) in kwarten en de rest in stukken van 2 cm.
Verdeel de paprikakwarten en de knoflook in schil over ⅔ van een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de stukjes paprika over de rest van de bakplaat. Besprenkel met de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Rooster ca. 30 min in het midden van de oven. Haal na 20 min. de parten paprika en knoflook van de bakplaat. Rooster de stukjes nog ca. 10 min.
Breng ondertussen de passata, het bouillonblokje en het water in een soeppan aan de kook. Laat 10 min. op laag vuur, met de deksel schuin op de pan, koken.
Verwijder de schil van de knoflook en voeg de knoflook samen met de paprikakwarten toe aan de soeppan. Kook nog 15 min. zonder deksel op de pan mee. Snijd ondertussen de bieslook fijn.
Zet het vuur uit en voeg ⅘ van de slagroom toe aan de soep. Pureer de soep met een staafmixer glad en romig en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de soep over kommen. Verdeel de rest van de slagroom, de geroosterde stukjes paprika en bieslook erover.
Romige paprikasoep
Deze romige paprikasoep is een kom vol boordevol. Extra romig door de slagroom en afgetopt met geroosterde paprika en bieslook. Wij houden ervan.
hoofdgerecht
null personen
300 kcal
30 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Maak de paprika’s schoon, snijd 4 paprika’s (per 4 personen) in kwarten en de rest in stukken van 2 cm.
Verdeel de paprikakwarten en de knoflook in schil over ⅔ van een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de stukjes paprika over de rest van de bakplaat. Besprenkel met de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Rooster ca. 30 min in het midden van de oven. Haal na 20 min. de parten paprika en knoflook van de bakplaat. Rooster de stukjes nog ca. 10 min.
Breng ondertussen de passata, het bouillonblokje en het water in een soeppan aan de kook. Laat 10 min. op laag vuur, met de deksel schuin op de pan, koken.
Verwijder de schil van de knoflook en voeg de knoflook samen met de paprikakwarten toe aan de soeppan. Kook nog 15 min. zonder deksel op de pan mee. Snijd ondertussen de bieslook fijn.
Zet het vuur uit en voeg ⅘ van de slagroom toe aan de soep. Pureer de soep met een staafmixer glad en romig en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de soep over kommen. Verdeel de rest van de slagroom, de geroosterde stukjes paprika en bieslook erover.
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
6 rode paprika's
2 tenen knoflook
3 el milde olijfolie
500 g passata
1 groentebouillontablet
600 ml kokend water
10 g verse bieslook
125 ml verse slagroom
Dit heb je nodig
bakpapier
staafmixer