Rood-met-witte-stippensoep
Wanneer zat jij voor het laatst op de paddenstoel in het Sprookjesbos? Haal die fijne herinnering naar je tafel met deze heerlijke rood-met-witte-stippensoep.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C (heteluchtoven 200 °C).
Haal de kroontjes en/of takjes van de tomaten. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Verdeel ze met de (hele) tomaten in een enkele laag over de bakplaten en/of ovenschalen. Druppel ⅔ van de olijfolie eroverheen en bestrooi met zout en peper. Rooster de tomaten en paprika’s 20 minuten in de oven.
Snijd intussen de bleekselderij in kleine dobbelsteentjes en snipper de ui fijn. Giet het zakje mini-mozzarellabolletjes leeg in een vergiet en laat uitlekken.
Verhit de rest van de olijfolie in een soeppan. Fruit hierin de bleekselderij en ui 5 minuten op laag vuur. Pluk de tomatenvelletjes tussen duim en wijsvinger van de geroosterde tomaten en gooi ze weg. Voeg de geroosterde tomaten met de paprika’s en de passata toe aan de pan. Giet het water erbij, verkruimel de bouillontabletten boven de pan en roer door. Breng aan de kook en laat 10 minuten borrelen.
Snijd de uitgelekte mozzarellabolletjes doormidden. Snijd de ciabatta in sneetjes, rooster ze eventueel en besmeer ze met de heksenkaas.
Pureer de soep met de staafmixer of in de blender helemaal glad. Proef en breng indien nodig verder op smaak met zout en peper.
Schep de soep in kommen en verdeel de mini-mozzarellabolletjes (met de bolle kant naar boven) als witte stippen over de rode soep. Serveer met de sneetjes ciabatta met heksenkaas.
Rood-met-witte-stippensoep
Wanneer zat jij voor het laatst op de paddenstoel in het Sprookjesbos? Haal die fijne herinnering naar je tafel met deze heerlijke rood-met-witte-stippensoep.
voorgerecht
null personen
575 kcal
35 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C (heteluchtoven 200 °C).
Haal de kroontjes en/of takjes van de tomaten. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Verdeel ze met de (hele) tomaten in een enkele laag over de bakplaten en/of ovenschalen. Druppel ⅔ van de olijfolie eroverheen en bestrooi met zout en peper. Rooster de tomaten en paprika’s 20 minuten in de oven.
Snijd intussen de bleekselderij in kleine dobbelsteentjes en snipper de ui fijn. Giet het zakje mini-mozzarellabolletjes leeg in een vergiet en laat uitlekken.
Verhit de rest van de olijfolie in een soeppan. Fruit hierin de bleekselderij en ui 5 minuten op laag vuur. Pluk de tomatenvelletjes tussen duim en wijsvinger van de geroosterde tomaten en gooi ze weg. Voeg de geroosterde tomaten met de paprika’s en de passata toe aan de pan. Giet het water erbij, verkruimel de bouillontabletten boven de pan en roer door. Breng aan de kook en laat 10 minuten borrelen.
Snijd de uitgelekte mozzarellabolletjes doormidden. Snijd de ciabatta in sneetjes, rooster ze eventueel en besmeer ze met de heksenkaas.
Pureer de soep met de staafmixer of in de blender helemaal glad. Proef en breng indien nodig verder op smaak met zout en peper.
Schep de soep in kommen en verdeel de mini-mozzarellabolletjes (met de bolle kant naar boven) als witte stippen over de rode soep. Serveer met de sneetjes ciabatta met heksenkaas.
bereidingstip:
achtergrondinfo:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g rijpe trostomaten
3 rode paprika's
3 el milde olijfolie
1 stengel bleekselderij
1 middelgrote ui
125 g mini mozzarella's
500 ml passata
1 l kokend water
2 groentebouillontabletten
1 ciabatta
100 g heks' n kaas
Dit heb je nodig
grote ingevette ovenschaal of met bakpapier beklede bakplaat
staafmixer