Romige linguine met brie, artisjok en parmaham
Linguine is een pastasoort voor de echte fijnproevers. Het zijn platte, smalle linten waaraan de romige saus van brie goed blijft plakken.
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de laatste 3 min. de tuinerwten toe.
Snipper ondertussen de sjalotten en snijd de tenen knoflook fijn. Laat de artisjokken uitlekken en halveer. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de sjalot, knoflook en artisjokken 3 min. op middelhoog vuur.
Snijd de brie in blokjes, voeg samen met de slagroom toe en roer door. Verwarm 4 min. of tot de brie is gesmolten. Roer af en toe.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de helft van de citroen en pers deze uit. Snijd de andere helft in parten.
Giet de pasta en erwten af, maar vang een kopje kookvocht op. Meng de pasta, erwten, het citroenrasp en 1 el -sap (per 4 personen) met de saus en voeg wat kookvocht toe om het smeuïger te maken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Scheur de parmaham in stukken en verdeel over de pasta. Serveer met een partje citroen.
Romige linguine met brie, artisjok en parmaham
Linguine is een pastasoort voor de echte fijnproevers. Het zijn platte, smalle linten waaraan de romige saus van brie goed blijft plakken.
hoofdgerecht
null personen
675 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de laatste 3 min. de tuinerwten toe.
Snipper ondertussen de sjalotten en snijd de tenen knoflook fijn. Laat de artisjokken uitlekken en halveer. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de sjalot, knoflook en artisjokken 3 min. op middelhoog vuur.
Snijd de brie in blokjes, voeg samen met de slagroom toe en roer door. Verwarm 4 min. of tot de brie is gesmolten. Roer af en toe.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de helft van de citroen en pers deze uit. Snijd de andere helft in parten.
Giet de pasta en erwten af, maar vang een kopje kookvocht op. Meng de pasta, erwten, het citroenrasp en 1 el -sap (per 4 personen) met de saus en voeg wat kookvocht toe om het smeuïger te maken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Scheur de parmaham in stukken en verdeel over de pasta. Serveer met een partje citroen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g linguine
250 g diepvries tuinerwten
100 g sjalotten
2 tenen knoflook
390 g artisjokharten in blik
2 el milde olijfolie
150 g roombrie
125 ml verse slagroom
1 citroen
80 g parmaham