Pasta witte saus
Pasta met witte saus eten vanavond? Goed idee! In dit recept combineer je penne met een extra romige saus van kookroom en Parmigiano Reggiano.
Aan de slag
Snipper de sjalotten en snijd de knoflook fijn. Verhit in een hapjespan op middelhoog vuur de roomboter en fruit de sjalot en ui 5 min.
Voeg de kookroom toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat de saus 5 min op laag vuur koken, roer regelmatig.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente. Snijd de peterselie fijn. Giet de pasta af, maar bewaar een half kopje (ca. 100 ml) van het kookvocht (per 4 personen).
Meng de helft van de Parmigiano door de saus. Schep de pasta door de witte saus en voeg het kookvocht toe. Laat 2 min. van het vuur af staan.
Serveer in diepe borden en bestrooi met de rest van de kaas en de peterselie.
Pasta witte saus
Pasta met witte saus eten vanavond? Goed idee! In dit recept combineer je penne met een extra romige saus van kookroom en Parmigiano Reggiano.
hoofdgerecht
null personen
550 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de sjalotten en snijd de knoflook fijn. Verhit in een hapjespan op middelhoog vuur de roomboter en fruit de sjalot en ui 5 min.
Voeg de kookroom toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat de saus 5 min op laag vuur koken, roer regelmatig.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente. Snijd de peterselie fijn. Giet de pasta af, maar bewaar een half kopje (ca. 100 ml) van het kookvocht (per 4 personen).
Meng de helft van de Parmigiano door de saus. Schep de pasta door de witte saus en voeg het kookvocht toe. Laat 2 min. van het vuur af staan.
Serveer in diepe borden en bestrooi met de rest van de kaas en de peterselie.
combinatietip:
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 sjalotten
2 tenen knoflook
30 g ongezouten roomboter
250 ml kookroom
300 g penne
7½ g verse platte peterselie
90 g Parmigiano Reggiano-poeder