Gegrilde kip met peterseliekrieltjes en broccoligratin
Aardappelen, kip, groente: altijd een goed idee
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Kook de broccoli met eventueel zout in 4 min. beetgaar. Boen ondertussen de krieltjes schoon. Kook de ongeschilde krieltjes met eventueel zout in 12 min. gaar. Giet de broccoli af en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met de kaas en gratineer ca. 10 min. boven in de oven.
Meng ondertussen de kiphaasjes met 1/3 van de olie, Italiaanse kruiden, peper en eventueel zout. Verhit de grillpan en gril de kip in 5 min. gaar. Keer halverwege. Snipper ondertussen de sjalotten en snijd de peterselie fijn. Meng de rest van de olie met de azijn, mosterd, sjalotten en peterselie tot een dressing. Giet de krieltjes goed af en meng met de dressing. Verdeel de kip, krieltjes en broccoli over de borden. Breng op smaak met peper.
Gegrilde kip met peterseliekrieltjes en broccoligratin
Aardappelen, kip, groente: altijd een goed idee
hoofdgerecht
null personen
555 kcal
20 min. bereiden
10 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Kook de broccoli met eventueel zout in 4 min. beetgaar. Boen ondertussen de krieltjes schoon. Kook de ongeschilde krieltjes met eventueel zout in 12 min. gaar. Giet de broccoli af en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met de kaas en gratineer ca. 10 min. boven in de oven.
Meng ondertussen de kiphaasjes met 1/3 van de olie, Italiaanse kruiden, peper en eventueel zout. Verhit de grillpan en gril de kip in 5 min. gaar. Keer halverwege. Snipper ondertussen de sjalotten en snijd de peterselie fijn. Meng de rest van de olie met de azijn, mosterd, sjalotten en peterselie tot een dressing. Giet de krieltjes goed af en meng met de dressing. Verdeel de kip, krieltjes en broccoli over de borden. Breng op smaak met peper.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
800 g broccoliroosjes
1 kg krieltjes
40 g Parmigiano Reggiano-poeder
3 el milde olijfolie
450 g kiphaasjes
3 tl Italiaanse kruiden
2 sjalotten
30 g verse platte peterselie
½ el natuurazijn
1 tl dijonmosterd
Dit heb je nodig
bakpapier