Pasta met rode pesto
bewaar
bewaar

Pasta met rode pesto

Een heerlijke pasta voor elk diner. Want zeg nou zelf, pasta met rode pesto en Parmezaanse kaas doet het toch altijd goed?

20 min. bereiden

10 ingrediënten

Aan de slag

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in 2-3 min. op laag vuur goudbruin. Schud op een bord en laat afkoelen.

Snipper ondertussen de uien. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui in 5 min. lichtbruin. Snijd de courgette in dunne halve plakken. Voeg toe en bak 5 min. mee.

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet de pasta af, maar vang een kopje kookvocht (ca. 150 ml) (per 4 personen) op.

Maak de pesto. Doe de zongedroogde tomaten met 1 el olie uit het potje (per 4 personen) samen met de knoflook, pijnboompitten en 50 ml van het kookvocht (per 4 personen) in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot pesto. Schep de Parmezaanse kaas erdoor.

Schep de pesto, crème fraîche, de rest van het kookvocht en de pasta door de groente en zet het vuur uit. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Roer de rucola erdoor en serveer direct. Geef er extra Parmezaanse kaas bij.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Pasta met rode pesto

Een heerlijke pasta voor elk diner. Want zeg nou zelf, pasta met rode pesto en Parmezaanse kaas doet het toch altijd goed?

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig