Pasta met rode pesto
Een heerlijke pasta voor elk diner. Want zeg nou zelf, pasta met rode pesto en Parmezaanse kaas doet het toch altijd goed?
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in 2-3 min. op laag vuur goudbruin. Schud op een bord en laat afkoelen.
Snipper ondertussen de uien. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui in 5 min. lichtbruin. Snijd de courgette in dunne halve plakken. Voeg toe en bak 5 min. mee.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet de pasta af, maar vang een kopje kookvocht (ca. 150 ml) (per 4 personen) op.
Maak de pesto. Doe de zongedroogde tomaten met 1 el olie uit het potje (per 4 personen) samen met de knoflook, pijnboompitten en 50 ml van het kookvocht (per 4 personen) in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot pesto. Schep de Parmezaanse kaas erdoor.
Schep de pesto, crème fraîche, de rest van het kookvocht en de pasta door de groente en zet het vuur uit. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Roer de rucola erdoor en serveer direct. Geef er extra Parmezaanse kaas bij.
Pasta met rode pesto
Een heerlijke pasta voor elk diner. Want zeg nou zelf, pasta met rode pesto en Parmezaanse kaas doet het toch altijd goed?
hoofdgerecht
null personen
550 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in 2-3 min. op laag vuur goudbruin. Schud op een bord en laat afkoelen.
Snipper ondertussen de uien. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui in 5 min. lichtbruin. Snijd de courgette in dunne halve plakken. Voeg toe en bak 5 min. mee.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet de pasta af, maar vang een kopje kookvocht (ca. 150 ml) (per 4 personen) op.
Maak de pesto. Doe de zongedroogde tomaten met 1 el olie uit het potje (per 4 personen) samen met de knoflook, pijnboompitten en 50 ml van het kookvocht (per 4 personen) in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot pesto. Schep de Parmezaanse kaas erdoor.
Schep de pesto, crème fraîche, de rest van het kookvocht en de pasta door de groente en zet het vuur uit. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Roer de rucola erdoor en serveer direct. Geef er extra Parmezaanse kaas bij.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 el pijnboompitten
2 middelgrote uien
1 el milde olijfolie
1 courgette
300 g penne
100 g zongedroogde tomaten in olie
1 teen knoflook
45 g Parmigiano Reggiano-poeder
75 g crème fraîche
40 g rucola
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker