Wentelteefjes met perzik en spek
bewaar
bewaar

Wentelteefjes met perzik en spek

Wentelteefjes als lunch mee naar school? Zeker! Lekker als koude lunch op een warme zomerdag.

30 min. bereiden

9 ingrediënten

Aan de slag

Halveer de perziken, verwijder de pit en snijd elke vrucht in 6 parten. Snijd 6 sneetjes brood (per 4 personen) van 1½ cm dik en snijd deze schuin doormidden. Klop de eieren los met de melk, de helft van de kaneel en de ahornsiroop. Doe de sneetjes brood in de (oven)schaal, schenk het eimengsel erover en schep goed om.

Verhit de boter in een grote koekenpan en bak in delen de wentelteefjes 5 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Schep op een bord en laat afkoelen.

Verwarm ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur zonder olie of boter en bak het spek in 6-8 min. knapperig. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

Verdeel de wentelteefjes over de lunchtrommels. Verdeel de cottagecheese over de kleine bakjes, verdeel de perzikparten over de wentelteefjes, bestrooi met de rest van de kaneel en leg het spek erbij.

vegatipVervang het spek door 8 reepjes vegan Specktakel (De Vegetarische Slager).
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Wentelteefjes met perzik en spek

Wentelteefjes als lunch mee naar school? Zeker! Lekker als koude lunch op een warme zomerdag.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig