BBQ kipspies met paarse zoete aardappel
Verras je gasten met dit paarse BBQ-spiesje. Een kleurexplosie op je BBQ en een smaakexplosie in je mond!
Aan de slag
Leg de satéprikkers in een schaal, schenk er koud water bij tot ze onderstaan. Halveer de kipdijfilet in de lengte en daarna in de breedte. Meng goed met gedroogde tijm, milde olijfolie, peper en eventueel zout.
Boen de middelgrote paarse zoete aardappel schoon, halveer in de lengte en snijd in plakken van 1 cm. Snijd de uiteinden van de rode uien en snijd in kwarten, haal de ‘blaadjes’ ui los van elkaar.
Steek de barbecue aan. Rijg aan elke satéprikker 1 stuk zoete aardappel, 2 stukjes ui en 1 stuk kip en herhaal 3 keer. Maak zo ook de overige spiesjes. Bestrijk ze met een bakkwast rondom met de rest van de milde olijfolie. Gril de spiesjes in 10-12 min. gaar. Keer regelmatig.
BBQ kipspies met paarse zoete aardappel
Verras je gasten met dit paarse BBQ-spiesje. Een kleurexplosie op je BBQ en een smaakexplosie in je mond!
bijgerecht
null personen
355 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Leg de satéprikkers in een schaal, schenk er koud water bij tot ze onderstaan. Halveer de kipdijfilet in de lengte en daarna in de breedte. Meng goed met gedroogde tijm, milde olijfolie, peper en eventueel zout.
Boen de middelgrote paarse zoete aardappel schoon, halveer in de lengte en snijd in plakken van 1 cm. Snijd de uiteinden van de rode uien en snijd in kwarten, haal de ‘blaadjes’ ui los van elkaar.
Steek de barbecue aan. Rijg aan elke satéprikker 1 stuk zoete aardappel, 2 stukjes ui en 1 stuk kip en herhaal 3 keer. Maak zo ook de overige spiesjes. Bestrijk ze met een bakkwast rondom met de rest van de milde olijfolie. Gril de spiesjes in 10-12 min. gaar. Keer regelmatig.
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
390 g kipdijfilet
1 tl gedroogde tijm
4 el milde olijfolie
250 g paarse zoete aardappel
2 rode uien
Dit heb je nodig
sateprikkers
barbecue
bakkwast