Gepofte zoete aardappel van de BBQ
bewaar
bewaar

Gepofte zoete aardappel van de BBQ

Lekker voor op de barbecue: gepofte zoete aardappel met zongedroogde tomaatjes en sour cream.

50 min. bereiden

6 ingrediënten

Aan de slag

Steek de barbecue aan. Prik met een vork wat gaatjes in de zoete aardappelen. Smeer ze in met de olie, leg op het rooster van de barbecue en laat in 45 min. gaar poffen. Keer regelmatig met een barbecuetang.

Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes. Snijd de salade-ui in dunne ringetjes. Snijd de peterselie fijn en roer door de sour cream. Doe alles in kleine bakjes.

Snijd de aardappelen in de lengte in, maar niet helemaal door. Zet de bakjes op tafel en laat iedereen zijn eigen aardappel vullen.

variatietipIn plaats van zoete aardappelen kun je ook gewone, vastkokende aardappelen gebruiken.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gepofte zoete aardappel van de BBQ

Lekker voor op de barbecue: gepofte zoete aardappel met zongedroogde tomaatjes en sour cream.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig