Gepofte zoete aardappel van de BBQ
Lekker voor op de barbecue: gepofte zoete aardappel met zongedroogde tomaatjes en sour cream.
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Prik met een vork wat gaatjes in de zoete aardappelen. Smeer ze in met de olie, leg op het rooster van de barbecue en laat in 45 min. gaar poffen. Keer regelmatig met een barbecuetang.
Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes. Snijd de salade-ui in dunne ringetjes. Snijd de peterselie fijn en roer door de sour cream. Doe alles in kleine bakjes.
Snijd de aardappelen in de lengte in, maar niet helemaal door. Zet de bakjes op tafel en laat iedereen zijn eigen aardappel vullen.
Gepofte zoete aardappel van de BBQ
Lekker voor op de barbecue: gepofte zoete aardappel met zongedroogde tomaatjes en sour cream.
bijgerecht
null personen
370 kcal
50 min. bereiden
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Prik met een vork wat gaatjes in de zoete aardappelen. Smeer ze in met de olie, leg op het rooster van de barbecue en laat in 45 min. gaar poffen. Keer regelmatig met een barbecuetang.
Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes. Snijd de salade-ui in dunne ringetjes. Snijd de peterselie fijn en roer door de sour cream. Doe alles in kleine bakjes.
Snijd de aardappelen in de lengte in, maar niet helemaal door. Zet de bakjes op tafel en laat iedereen zijn eigen aardappel vullen.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 zoete aardappelen
1 el milde olijfolie
4 el zongedroogde tomaten
1 salade-ui
7½ g verse platte peterselie
125 g sour cream
Dit heb je nodig
barbecue
barbecuetang