Zoete-aardappelpuree van de BBQ met ahornsiroop en pecannoten
Voor deze puree pof je de aardappel eerst langzaam op de barbecue: lekker!
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Boen de aardappelen schoon en wikkel ze in aluminiumfolie. Leg de aardappelen 30 min. in de gloeiende kooltjes, aan de rand van de barbecue. Keer halverwege.
Snijd ondertussen de peterselie fijn en hak de pecannoten grof. Neem de pakketjes met een tang uit de kooltjes (heet!). Verwijder de folie en verwijder daarna de schil van de aardappelen.
Stamp met de pureestamper de aardappelen met de boter, peterselie en ⅔ van de pecannoten tot een grove puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Besprenkel met de ahornsiroop en bestrooi met de rest van de pecannoten.
Zoete-aardappelpuree van de BBQ met ahornsiroop en pecannoten
Voor deze puree pof je de aardappel eerst langzaam op de barbecue: lekker!
null personen
465 kcal
10 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Boen de aardappelen schoon en wikkel ze in aluminiumfolie. Leg de aardappelen 30 min. in de gloeiende kooltjes, aan de rand van de barbecue. Keer halverwege.
Snijd ondertussen de peterselie fijn en hak de pecannoten grof. Neem de pakketjes met een tang uit de kooltjes (heet!). Verwijder de folie en verwijder daarna de schil van de aardappelen.
Stamp met de pureestamper de aardappelen met de boter, peterselie en ⅔ van de pecannoten tot een grove puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Besprenkel met de ahornsiroop en bestrooi met de rest van de pecannoten.
bereidingstip:
bereidingstip:
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg zoete aardappel
10 g verse platte peterselie
75 g gezouten pecannoten
50 g ongezouten roomboter
1 el ahornsiroop
Dit heb je nodig
barbecue
aluminiumfolie
pureestamper of pureeknijper