Zoete-aardappelpuree van de BBQ met ahornsiroop en pecannoten
bewaar
bewaar

Zoete-aardappelpuree van de BBQ met ahornsiroop en pecannoten

Voor deze puree pof je de aardappel eerst langzaam op de barbecue: lekker!

10 min. bereiden / 30 min. wachten

5 ingrediënten

Aan de slag

Steek de barbecue aan. Boen de aardappelen schoon en wikkel ze in aluminiumfolie. Leg de aardappelen 30 min. in de gloeiende kooltjes, aan de rand van de barbecue. Keer halverwege.

Snijd ondertussen de peterselie fijn en hak de pecannoten grof. Neem de pakketjes met een tang uit de kooltjes (heet!). Verwijder de folie en verwijder daarna de schil van de aardappelen.

Stamp met de pureestamper de aardappelen met de boter, peterselie en ⅔ van de pecannoten tot een grove puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Besprenkel met de ahornsiroop en bestrooi met de rest van de pecannoten.

bereidingstipControleer of de aardappelen gaar zijn door er met een vork in te prikken. Gaat deze er makkelijk in en uit, dan zijn de aardappelen gaar.
bereidingstipHeb je een gasbarbecue? Leg de zoete aardappelen dan 45 tot 55 min. op het rooster van de barbecue.
serveertipLauwwarm ook erg lekker.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Zoete-aardappelpuree van de BBQ met ahornsiroop en pecannoten

Voor deze puree pof je de aardappel eerst langzaam op de barbecue: lekker!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig