Stamppot van paarse aardappel, rodekool en gegrilde aubergine
Een paarse maaltijd? Klinkt misschien gek, maar smaakt onwijs goed!
Aan de slag
Snijd de aubergines elk in de lengte in 6 parten. Verwijder de harde kern van de rodekool en snijd in dunne repen. Schil de zoete aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook samen met de rodekoolreepjes in een ruime pan in 15 min. gaar.
Wrijf ondertussen de aubergineparten in met de helft van de olie. Verhit de grillpan op middelhoog vuur zonder olie of boter en gril de aubergine 25 min. Keer regelmatig. Gril ook de schilkant.
Haal ondertussen de blaadjes van de takjes munt en snijd samen met de peterselie fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng de peterselie, munt, het citroenrasp en -sap en de rest van de olie. Zet apart tot gebruik. Doe de ricotta in het hakmolentje van de staafmixer en klop in 2 min. luchtig.
Giet de zoete aardappel en rodekool af en doe terug in de pan. Stamp met de pureestamper tot een stamppot. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Hak de amandelen grof.
Verdeel de stamppot en aubergine over borden. Schep de luchtige ricotta en het kruidenmengsel erop en bestrooi met de amandelen.
Stamppot van paarse aardappel, rodekool en gegrilde aubergine
Een paarse maaltijd? Klinkt misschien gek, maar smaakt onwijs goed!
hoofdgerecht
null personen
560 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de aubergines elk in de lengte in 6 parten. Verwijder de harde kern van de rodekool en snijd in dunne repen. Schil de zoete aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook samen met de rodekoolreepjes in een ruime pan in 15 min. gaar.
Wrijf ondertussen de aubergineparten in met de helft van de olie. Verhit de grillpan op middelhoog vuur zonder olie of boter en gril de aubergine 25 min. Keer regelmatig. Gril ook de schilkant.
Haal ondertussen de blaadjes van de takjes munt en snijd samen met de peterselie fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng de peterselie, munt, het citroenrasp en -sap en de rest van de olie. Zet apart tot gebruik. Doe de ricotta in het hakmolentje van de staafmixer en klop in 2 min. luchtig.
Giet de zoete aardappel en rodekool af en doe terug in de pan. Stamp met de pureestamper tot een stamppot. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Hak de amandelen grof.
Verdeel de stamppot en aubergine over borden. Schep de luchtige ricotta en het kruidenmengsel erop en bestrooi met de amandelen.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 aubergines
600 g rodekolen
1 kg paarse zoete aardappel
4 el milde olijfolie
7½ g verse munt
7½ g verse peterselie
1 citroen
250 g ricotta
20 g ongebrande amandelen
Dit heb je nodig
grillpan
staafmixer met hakmolen
pureestamper