Salade van gegrilde paarse asperges met tonijn en pistachenoten
Deze salade van gegrilde paarse asperges is perfect voor 't vroege voorjaar. Geen paarse asperges? Vervang ze dan door groene.
Aan de slag
Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Pluk de blaadjes van de takjes munt. Doe ¾ van de munt samen met de tonijn inclusief aanhangende olie, het limoenrasp, 2 el limoensap (per 4 personen) en het water in de hoge beker van de staafmixer. Pers de knoflook erboven en pureer alles tot een dikke, maar nog wel vloeibare dressing. Verdun eventueel met 1 el water als hij te dik blijft. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Bestrijk de asperges met behulp van de bakkwast licht met de olijfolie. Verhit de grillpan zonder olie of boter op hoog vuur en gril de asperges 4 min. Keer halverwege. Snijd ze schuin doormidden.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur. Rooster de pistachenoten 5 min. Laat 2 min. afkoelen op een bord en hak grof. Schaaf met de dunschiller de courgette in de lengte in linten.
Meng ondertussen in een kom ¾ van de dressing met de gegrilde asperges, courgettelinten en veldsla. Breng de salade op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over een schaal en bestrooi met de rest van de munt en de pistachenoten. Besprenkel met de rest van de dressing en serveer.
Salade van gegrilde paarse asperges met tonijn en pistachenoten
Deze salade van gegrilde paarse asperges is perfect voor 't vroege voorjaar. Geen paarse asperges? Vervang ze dan door groene.
bijgerecht
null personen
245 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Pluk de blaadjes van de takjes munt. Doe ¾ van de munt samen met de tonijn inclusief aanhangende olie, het limoenrasp, 2 el limoensap (per 4 personen) en het water in de hoge beker van de staafmixer. Pers de knoflook erboven en pureer alles tot een dikke, maar nog wel vloeibare dressing. Verdun eventueel met 1 el water als hij te dik blijft. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Bestrijk de asperges met behulp van de bakkwast licht met de olijfolie. Verhit de grillpan zonder olie of boter op hoog vuur en gril de asperges 4 min. Keer halverwege. Snijd ze schuin doormidden.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur. Rooster de pistachenoten 5 min. Laat 2 min. afkoelen op een bord en hak grof. Schaaf met de dunschiller de courgette in de lengte in linten.
Meng ondertussen in een kom ¾ van de dressing met de gegrilde asperges, courgettelinten en veldsla. Breng de salade op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over een schaal en bestrooi met de rest van de munt en de pistachenoten. Besprenkel met de rest van de dressing en serveer.
achtergrondinfo:
vegantip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 limoen
15 g verse munt
140 g tonijn in olijfolie
2 el water
1 teen knoflook
700 g verse paarse asperges
2 el extra vierge olijfolie
50 g gepelde pistachenoten
1 courgette
85 g veldsla
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker
bakkwastje
grillpan
dunschiller