Zoete aardappel-halloumiburger
Deze burger is dan misschien niet gemaakt van vlees, stiekem is-ie véél lekkerder.
Aan de slag
Steek de barbecue aan.
Snijd de babybietjes in blokjes van een ½ cm en de rode ui in flinterdunne halve ringen. Doe de groenten samen in een kom. Breng de azijn, suiker en het water aan de kook. Roer door. Giet het mengsel over de biet en ui. Voeg laurierblad, het zout en peper toe en meng goed tot een pickle. Laat minimaal 1 uur marineren.
Snijd de ongeschilde zoete aardappelen in de breedte in plakjes van een ½ cm. Schep de olie erdoor. Leg de zoete aardappel op het barbecuerooster en gril ca. 5 min. Snijd ondertussen de halloumi in 10 plakken en gril deze 3 min. op de barbecue. Keer halverwege. Houd warm onder aluminiumfolie. Halveer de halloumiplakken in de lengte.
Beleg de helft van de zoete aardappel met de rucola, pickle en halloumi. Dek af met de rest van de zoete aardappel.
Burger van zoete aardappel en halloumi
Instructievideo - 00:28 min.
Zoete aardappel-halloumiburger
Deze burger is dan misschien niet gemaakt van vlees, stiekem is-ie véél lekkerder.
null porties
160 kcal
20 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Steek de barbecue aan.
Snijd de babybietjes in blokjes van een ½ cm en de rode ui in flinterdunne halve ringen. Doe de groenten samen in een kom. Breng de azijn, suiker en het water aan de kook. Roer door. Giet het mengsel over de biet en ui. Voeg laurierblad, het zout en peper toe en meng goed tot een pickle. Laat minimaal 1 uur marineren.
Snijd de ongeschilde zoete aardappelen in de breedte in plakjes van een ½ cm. Schep de olie erdoor. Leg de zoete aardappel op het barbecuerooster en gril ca. 5 min. Snijd ondertussen de halloumi in 10 plakken en gril deze 3 min. op de barbecue. Keer halverwege. Houd warm onder aluminiumfolie. Halveer de halloumiplakken in de lengte.
Beleg de helft van de zoete aardappel met de rucola, pickle en halloumi. Dek af met de rest van de zoete aardappel.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 g babybietjes naturel
½ rode ui
65 g witte wijnazijn
15 g kristalsuiker
75 ml water
1 gedroogde laurierblaadjes
½ tl zout
4 zoete aardappelen
2 el (olijf)olie
200 g halloumi kaas
40 g rucola
Dit heb je nodig
barbecue
aluminiumfolie