Gepofte zoete aardappel met Toscaanse carré
Doe meer met groente! Meer variatie kan bijna niet.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Boen de aardappelen schoon en halveer ze ongeschild in de lengte. Leg elke helft op een stuk aluminiumfolie en vouw de folie dicht. Verdeel de aardappelen over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 30 min. in het midden van de oven.
Halveer ondertussen de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukken van 2 cm. Maak de ui schoon en snijd in dunne parten. Meng de paprika, ui, Italiaanse kruiden, ⅓ van de olie, peper en eventueel zout.
Neem de bakplaat met de aardappelen na 15 min. uit de oven en verdeel de vermengde groenten en de ongepelde teen knoflook ernaast. Zet terug in het midden van de oven en bak ca. 15 min. Schep na 10 min. nog de tomaten door de groente en bak nog 5 min. mee.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de Toscaanse carré in 8 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Keer regelmatig.
Neem de aardappelen en groenten uit de oven. Verwijder het vel van de gepofte knoflook en prak fijn. Meng de knoflook met de cottage cheese en mayonaise en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwijder voorzichtig de folie van de aardappelen en verdeel ze met de groente over de borden. Verdeel de cottage cheese erover en serveer de groenten en carré erbij.
Gepofte zoete aardappel met Toscaanse carré
Doe meer met groente! Meer variatie kan bijna niet.
hoofdgerecht
null personen
515 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Boen de aardappelen schoon en halveer ze ongeschild in de lengte. Leg elke helft op een stuk aluminiumfolie en vouw de folie dicht. Verdeel de aardappelen over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 30 min. in het midden van de oven.
Halveer ondertussen de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukken van 2 cm. Maak de ui schoon en snijd in dunne parten. Meng de paprika, ui, Italiaanse kruiden, ⅓ van de olie, peper en eventueel zout.
Neem de bakplaat met de aardappelen na 15 min. uit de oven en verdeel de vermengde groenten en de ongepelde teen knoflook ernaast. Zet terug in het midden van de oven en bak ca. 15 min. Schep na 10 min. nog de tomaten door de groente en bak nog 5 min. mee.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de Toscaanse carré in 8 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Keer regelmatig.
Neem de aardappelen en groenten uit de oven. Verwijder het vel van de gepofte knoflook en prak fijn. Meng de knoflook met de cottage cheese en mayonaise en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwijder voorzichtig de folie van de aardappelen en verdeel ze met de groente over de borden. Verdeel de cottage cheese erover en serveer de groenten en carré erbij.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 zoete aardappelen
1 zak paprikamix
2 rode uien
3½ tl gedroogde Italiaanse kruiden
1½ el (olijf)olie
1 teen knoflook
250 g cherrytomaten
4 Toscaanse carré
200 g AH cottage cheese
1 el mayonaise
Dit heb je nodig
aluminiumfolie
bakpapier