Zoete ontbijtmuffins met zoete aardappel en biet
bewaar
bewaar

Zoete ontbijtmuffins met zoete aardappel en biet

Ontbijten met muffins is al een feest, maar met deze groentemuffins helemaal.

15 min. bereiden / 25 min. oventijd

11 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 170 °C. Schil en rasp de zoete aardappel. Snijd de bietjes in blokjes van een ½ cm (brunoise). Hak de pecannoten grof. Doe de amandelspijs in de keukenmachine met de eieren, kaneel, crème fraîche en olie. Maal tot een glad mengsel en doe in een kom. Zeef het meel, de baksoda en het zout boven het amandelspijsmengsel en meng door elkaar. Meng de zoete aardappel, bietjes en pecannoten erdoor. Vul de muffinvorm met cupcakevormpjes. Schep de vormpjes bijna vol met het beslag. Bak de muffins in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat iets afkoelen. Neem de muffins uit de vorm en doe er 12 nieuwe vormpjes in. Vul met de rest van het beslag en bak ook in 25 min. bruin en gaar.

bereidingstipAls je 2 muffinvormen hebt, kun je alle muffins ook tegelijk bakken.
bereidingstipVoor stap 5 kun je een ijsbolletjestang gebruiken.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Zoete ontbijtmuffins met zoete aardappel en biet

Ontbijten met muffins is al een feest, maar met deze groentemuffins helemaal.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig