Roggebrood met noten en bessen
Dit brood kun je bewaren in de vriezer, handig!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Hak de noten fruit mix en kaneelamandelen grof en meng met alle droge ingrediënten in een kom. Schenk de karnemelk erbij en kneed tot een samenhangend, licht kleverig deeg. Leg het op een met meel bestoven werkblad en vorm tot een bal.
Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Maak in het midden een diepe snee in het brood (bijna tot de bodem). Bestuif het deeg met wat meel. Bak het brood in het midden van de oven in ca. 40 min. bruin en knapperig. Neem uit de oven en laat 20 min. afkoelen op een rooster.
Roggebrood met noten en bessen
Instructievideo - 01:46 min.
Roggebrood met noten en bessen
Dit brood kun je bewaren in de vriezer, handig!
null porties
3320 kcal
15 min. bereiden
40 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Hak de noten fruit mix en kaneelamandelen grof en meng met alle droge ingrediënten in een kom. Schenk de karnemelk erbij en kneed tot een samenhangend, licht kleverig deeg. Leg het op een met meel bestoven werkblad en vorm tot een bal.
Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Maak in het midden een diepe snee in het brood (bijna tot de bodem). Bestuif het deeg met wat meel. Bak het brood in het midden van de oven in ca. 40 min. bruin en knapperig. Neem uit de oven en laat 20 min. afkoelen op een rooster.
bewaartip:
combinatietip:
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
175 g noten fruit mix amandel, rozijn, gojibes
140 g kaneelamandelen
300 g roggemeel
200 g Smaakt tarwemeel volkoren
1 tl baking soda
1½ tl zout
400 ml karnemelk
Dit heb je nodig
bakpapier