Frittata-soufflé met zoete aardappel
Restjes groente gebruik je voor een overheerlijke frittata. Wij maken 'm met boerenkool en zoete aardappel.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 1 x 1 cm. Verhit de olie in een ruime hapjespan en bak de aardappel 6 min. op middelhoog vuur. Voeg de hutspotgroente toe en bak 15 min. mee.
Splits ondertussen de eieren. Doe de eiwitten in een vetvrije kom en doe de eidooiers in een andere kom. Verkruimel de kaas boven de eierdooiers en meng. Klop het eiwit en zout met een mixer stijf tot het eiwit glanst en stevige pieken vormt.
Schep de boerenkool door het zoete aardappelmengsel en bak 3 min. mee. Breng op smaak met peper en zout.
Spatel voorzichtig het eiwit door het ei-kaasmengsel en schep door het zoete aardappelmengsel in de pan. Zet de pan in het midden van de oven en bak de soufflé in 20 min. goudbruin en gaar.
Frittata-Soufflé met zoete aardappel
Instructievideo - 01:46 min.
Eieren splitsen
Instructievideo - 00:36 min.
Frittata-soufflé met zoete aardappel
Restjes groente gebruik je voor een overheerlijke frittata. Wij maken 'm met boerenkool en zoete aardappel.
hoofdgerecht
null personen
425 kcal
30 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 1 x 1 cm. Verhit de olie in een ruime hapjespan en bak de aardappel 6 min. op middelhoog vuur. Voeg de hutspotgroente toe en bak 15 min. mee.
Splits ondertussen de eieren. Doe de eiwitten in een vetvrije kom en doe de eidooiers in een andere kom. Verkruimel de kaas boven de eierdooiers en meng. Klop het eiwit en zout met een mixer stijf tot het eiwit glanst en stevige pieken vormt.
Schep de boerenkool door het zoete aardappelmengsel en bak 3 min. mee. Breng op smaak met peper en zout.
Spatel voorzichtig het eiwit door het ei-kaasmengsel en schep door het zoete aardappelmengsel in de pan. Zet de pan in het midden van de oven en bak de soufflé in 20 min. goudbruin en gaar.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g zoete aardappelen
2 el milde olijfolie
500 g verse gesneden hutspotgroenten
6 middelgrote eieren
100 g witte kaas
1 mespunt zout
150 g verse boerenkool