Shakshuka met zoete aardappel
Shakshuka wordt in heel Noord-Afrika en het Midden-Oosten gegeten, met elke streek en zelfs familie een eigen variatie. Tomaat -vers in het seizoen of anders uit blik- en ei is de basis die we in dit recept nog aanvullen met zoete aardappel en spinazie.
Aan de slag
Verhit de olie in een grote koekenpan en fruit de hutspotgroenten en ras el hanout 5 min. op laag vuur. Schil ondertussen de zoete aardappelen en snijd in stukjes van ca. 1½ cm. Snijd de knoflook fijn en de koriander grof.
Voeg de zoete aardappel en knoflook toe aan de groente en bak nog 4 min. mee. Schep regelmatig om. Voeg de tomatenblokjes, de helft van de gesneden koriander, het water, peper en eventueel zout toe en breng het geheel aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat 10 min. op laag vuur stoven.
Roer de spinazie door de stoof. Maak 4 holtes (per 2 personen) in het groentemengsel en breek in elke holte een ei. Doe de deksel op de pan en laat 10-12 min. op laag vuur stoven tot de eieren net gaar zijn. Bestrooi met de rest van de koriander en serveer.
Shakshuka met zoete aardappel
Shakshuka wordt in heel Noord-Afrika en het Midden-Oosten gegeten, met elke streek en zelfs familie een eigen variatie. Tomaat -vers in het seizoen of anders uit blik- en ei is de basis die we in dit recept nog aanvullen met zoete aardappel en spinazie.
hoofdgerecht
null personen
575 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de olie in een grote koekenpan en fruit de hutspotgroenten en ras el hanout 5 min. op laag vuur. Schil ondertussen de zoete aardappelen en snijd in stukjes van ca. 1½ cm. Snijd de knoflook fijn en de koriander grof.
Voeg de zoete aardappel en knoflook toe aan de groente en bak nog 4 min. mee. Schep regelmatig om. Voeg de tomatenblokjes, de helft van de gesneden koriander, het water, peper en eventueel zout toe en breng het geheel aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat 10 min. op laag vuur stoven.
Roer de spinazie door de stoof. Maak 4 holtes (per 2 personen) in het groentemengsel en breek in elke holte een ei. Doe de deksel op de pan en laat 10-12 min. op laag vuur stoven tot de eieren net gaar zijn. Bestrooi met de rest van de koriander en serveer.
bereidingstip:
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 el arachideolie
500 g fijngesneden hutspotgroenten
2 tl ras el hanout specerijenmelange
300 g zoete aardappelen
1 teen knoflook
7½ g verse koriander
400 g tomatenblokjes
50 ml water
100 g babyspinazie
4 middelgrote scharreleieren