Shakshuka met zoete aardappel & spinazie
Dit gerecht uit het Midden-Oosten kun je in één pan maken. Ei en tomaat staan vast, verder kun je spelen met ingrediënten.
Aan de slag
Verhit de olie in een grote koekenpan en fruit de hutspotgroente en ras el hanout 5 min. op laag vuur. Schil ondertussen de zoete aardappel en snijd in stukjes van 1½ cm. Snijd de knoflook fijn en de koriander grof.
Voeg de zoete aardappel en knoflook toe aan de groente en bak nog 4 min. Roer regelmatig. Voeg de tomatenblokjes, de helft van de gesneden koriander, het water, peper en eventueel zout toe en breng het geheel aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat 10 min. op laag vuur stoven.
Roer de spinazie door de stoof. Maak een holte per persoon in de pan en breek in elke holte een ei. Doe de deksel op de pan en laat 10-12 min. op heel laag vuur stoven tot de eieren net gaar zijn. Bestrooi met de rest van de koriander en serveer.
Shakshuka met zoete aardappel & spinazie
Dit gerecht uit het Midden-Oosten kun je in één pan maken. Ei en tomaat staan vast, verder kun je spelen met ingrediënten.
hoofdgerecht
null personen
495 kcal
30 min. bereiden
12 min. wachten
Aan de slag
Verhit de olie in een grote koekenpan en fruit de hutspotgroente en ras el hanout 5 min. op laag vuur. Schil ondertussen de zoete aardappel en snijd in stukjes van 1½ cm. Snijd de knoflook fijn en de koriander grof.
Voeg de zoete aardappel en knoflook toe aan de groente en bak nog 4 min. Roer regelmatig. Voeg de tomatenblokjes, de helft van de gesneden koriander, het water, peper en eventueel zout toe en breng het geheel aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat 10 min. op laag vuur stoven.
Roer de spinazie door de stoof. Maak een holte per persoon in de pan en breek in elke holte een ei. Doe de deksel op de pan en laat 10-12 min. op heel laag vuur stoven tot de eieren net gaar zijn. Bestrooi met de rest van de koriander en serveer.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 el arachideolie
1 kg verse gesneden hutspotgroenten
4 tl ras el hanout specerijenmelange
600 g zoete aardappelen
2 tenen knoflook
15 g verse koriander
800 g tomatenblokjes
100 ml water
200 g babyspinazie
4 middelgrote scharreleieren