Boerenkoolstamppot met zoete aardappel
Take it easy; neem een bowl met boerenkool.
Aan de slag
Snijd de uien in achten. Snijd de runderchipolataworst in stukjes van ca. 2 cm. Verwarm de helft van de olie in een koekenpan en roerbak hierin de rode ui 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de worstjes toe aan de ui en roerbak 6 min. mee. Verwarm ondertussen de rest van de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en voeg de boerenkool toe. Roerbak 4 min. tot de boerenkool wat is geslonken
Verwarm de zoete-aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet 100 ml water (per 2 personen) bij het ui-worstmengsel. Bak nog 30 sec. mee en zet het vuur uit. Meng de boerenkool met de puree. Verdeel over de kommen. Verdeel de rode ui en stukjes worst erover. Serveer met piccalilly.
Boerenkoolstamppot met zoete aardappel
Instructievideo - 00:24 min.
Boerenkoolstamppot met zoete aardappel
Take it easy; neem een bowl met boerenkool.
hoofdgerecht
null personen
715 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de uien in achten. Snijd de runderchipolataworst in stukjes van ca. 2 cm. Verwarm de helft van de olie in een koekenpan en roerbak hierin de rode ui 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de worstjes toe aan de ui en roerbak 6 min. mee. Verwarm ondertussen de rest van de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en voeg de boerenkool toe. Roerbak 4 min. tot de boerenkool wat is geslonken
Verwarm de zoete-aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet 100 ml water (per 2 personen) bij het ui-worstmengsel. Bak nog 30 sec. mee en zet het vuur uit. Meng de boerenkool met de puree. Verdeel over de kommen. Verdeel de rode ui en stukjes worst erover. Serveer met piccalilly.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g rode uien
215 g runderchipolataworstjes
2 el milde olijfolie
300 g gesneden boerenkool
450 g zoete-aardappelpuree
50 ml water
2 el piccalilly