Komkommersalsa
Geniet van een smaakvolle dans op je tong met deze frisse en pittige komkommersalsa!
Aan de slag
Snijd ½ komkommer in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten met een theelepel. Maak ½ groene paprika schoon en snijd in stukken van 1 cm. Verwijder de zaadlijsten van ½ jalapenõpeper en snijd grof. Snijd ½ bosui in dunne ringetjes. Snijd de platte peterselie grof.
Boen de limoen schoon, rasp de groene schil van de vrucht en pers uit. Hak de komkommer, paprika en jalapenõpeper grof in de hakmolen van de staafmixer. Doe in een kom. Voeg de bosui, peterselie en het limoenrasp toe en meng met extra vierge olijfolie en het limoensap. Breng op smaak met zwarte peper en eventueel zout.
Komkommersalsa
Geniet van een smaakvolle dans op je tong met deze frisse en pittige komkommersalsa!
bijgerecht
null personen
45 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd ½ komkommer in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten met een theelepel. Maak ½ groene paprika schoon en snijd in stukken van 1 cm. Verwijder de zaadlijsten van ½ jalapenõpeper en snijd grof. Snijd ½ bosui in dunne ringetjes. Snijd de platte peterselie grof.
Boen de limoen schoon, rasp de groene schil van de vrucht en pers uit. Hak de komkommer, paprika en jalapenõpeper grof in de hakmolen van de staafmixer. Doe in een kom. Voeg de bosui, peterselie en het limoenrasp toe en meng met extra vierge olijfolie en het limoensap. Breng op smaak met zwarte peper en eventueel zout.
bewaartip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
½ komkommer
½ groene paprika
½ verse jalapeñopeper
½ bosui
5 g platte peterselie
1 limoen
1 el extra vierge olijfolie
Dit heb je nodig
staafmixer met hakmolen