Frisse tzatziki
Aan de slag
Snijd de munt fijn en houd wat achter voor garnering. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Rasp het vruchtvlees grof en doe het in een zeef. Duw er met een lepel zo veel mogelijk vocht uit.
Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Pers de knoflook. Snijd de paprika in kleine stukjes. Meng de yoghurt met de komkommer, citroenrasp, knoflook, munt en paprika. Breng op smaak met het citroensap, de olie en peper en zout. Bestrooi met de achtergehouden munt.
Tzatziki maken
Instructievideo - 00:56 min.
Frisse tzatziki
bijgerecht
null personen
190 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de munt fijn en houd wat achter voor garnering. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Rasp het vruchtvlees grof en doe het in een zeef. Duw er met een lepel zo veel mogelijk vocht uit.
Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Pers de knoflook. Snijd de paprika in kleine stukjes. Meng de yoghurt met de komkommer, citroenrasp, knoflook, munt en paprika. Breng op smaak met het citroensap, de olie en peper en zout. Bestrooi met de achtergehouden munt.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
8 g verse munt
1 komkommer
1 citroen
1 knoflook
1 groene paprika
250 g Griekse yoghurt
3 el extra vierge olijfolie