Zelf chimichurri maken
En óf hier kruiden in zitten: deze chimichurri bevat maar liefst vier soorten, en dat proef je!
Aan de slag
Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukken. Snipper de ui grof. Haal de blaadjes van de verse oregano.
Doe de peper, knoflook, ui, peterselie, verse en gedroogde oregano, olie en azijn in een hoge beker en mix zo kort met een staafmixer, dat de ingrediënten nog zichtbaar zijn maar er wel een homogeen mengsel ontstaat. Gebruik voor een iets grover resultaat een apart hakmolentje van de staafmixer. Breng op smaak met zout.
Zelf chimichurri maken
En óf hier kruiden in zitten: deze chimichurri bevat maar liefst vier soorten, en dat proef je!
bijgerecht
null personen
205 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukken. Snipper de ui grof. Haal de blaadjes van de verse oregano.
Doe de peper, knoflook, ui, peterselie, verse en gedroogde oregano, olie en azijn in een hoge beker en mix zo kort met een staafmixer, dat de ingrediënten nog zichtbaar zijn maar er wel een homogeen mengsel ontstaat. Gebruik voor een iets grover resultaat een apart hakmolentje van de staafmixer. Breng op smaak met zout.
bereidingstip:
bewaartip:
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 rode peper
1 kleine rode ui
15 g verse oregano
½ teen knoflook
15 g verse platte peterselie
1 tl gedroogde oregano
6 el extra vierge olijfolie
2 el rodewijnazijn
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker