Bavette met chimichurri
bewaar
bewaar

Bavette met chimichurri

Dit prachtige stuk vlees is afkomstig van de flank van de koe, wat het vlees een grove structuur geeft. Op de BBQ wordt de bavette onweerstaanbaar lekker. Wát een pronkstuk!

20 min. bereiden / 30 min. wachten

10 ingrediënten

Aan de slag

Leg de bavette op een bord, dek af met vershoudfolie en laat in 30 min. op kamertemperatuur komen. Steek de barbecue aan.

Maak de chimichurri. Maak de rode peper schoon en snijd het vruchtvlees fijn. Snipper de sjalot. Snijd de knoflook en de peterselie fijn. Meng de rode peper samen met de ui, knoflook, peterselie, oregano, paprikapoeder, ⅔ van de olijfolie, rodewijnazijn en het water. Breng op smaak met eventueel zout. Laat staan tot gebruik.

Dep de bavette droog met keukenpapier en smeer in met de rest van de olijfolie. Gril 5-6 min. op de barbecue tot het een kerntemperatuur van 52-54 C (medium rare) heeft bereikt. Keer halverwege. Neem van de barbecue, laat 5-10 min. rusten onder aluminiumfolie en serveer met de chimichurri.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Bavette met chimichurri

Dit prachtige stuk vlees is afkomstig van de flank van de koe, wat het vlees een grove structuur geeft. Op de BBQ wordt de bavette onweerstaanbaar lekker. Wát een pronkstuk!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig