Ribeye met chimichurri
Supermals stuk vlees met een kruidig en Argentijns sausje.
Aan de slag
Bestrijk het vlees met de olie en bestrooi met peper en zout. Laat afgedekt in 15 min. op kamertemperatuur komen. Steek de barbecue aan.
Verwijder het steeltje van de peper. Pureer met een staafmixer de peper met de olie, peterselieblaadjes, oregano, knoflook en azijn in een hoge beker. Snipper de ui en snijd de bieslook fijn. Schep door de chimichurri en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Rooster het vlees 5 min. Keer halverwege. Laat nog 4 min. rusten op een bord, afgedekt met aluminiumfolie. Serveer het vlees met de chimichurri.
Ribeye met chimichurri
Instructievideo - 02:43 min.
Ribeye met chimichurri
Supermals stuk vlees met een kruidig en Argentijns sausje.
hoofdgerecht
null personen
405 kcal
20 min. bereiden
5 min. wachten
Aan de slag
Bestrijk het vlees met de olie en bestrooi met peper en zout. Laat afgedekt in 15 min. op kamertemperatuur komen. Steek de barbecue aan.
Verwijder het steeltje van de peper. Pureer met een staafmixer de peper met de olie, peterselieblaadjes, oregano, knoflook en azijn in een hoge beker. Snipper de ui en snijd de bieslook fijn. Schep door de chimichurri en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Rooster het vlees 5 min. Keer halverwege. Laat nog 4 min. rusten op een bord, afgedekt met aluminiumfolie. Serveer het vlees met de chimichurri.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 ribeye
6 el traditionele olijfolie
1 rode peper
30 g peterselie
1 el gedroogde oregano
2 tenen knoflook
5 el rodewijnazijn
1 ui
25 g verse bieslook
Dit heb je nodig
barbecue
staafmixer