Knolselderijsteaks met chimichurri van Jord Althuizen
Barbecueën zonder vlees is dé trend deze zomer. Goed nieuws, want groen grillen is zó lekker.
Aan de slag
Meng iets minder dan de helft van de olijfolie met de tabasco, paprikapoeder en de helft van de rodewijnazijn. Ris (bij 4 personen) de blaadjes van 2 takjes tijm en de naaldjes van 1 takje rozemarijn uit de kruidenmix en snijd fijn. Voeg toe aan de marinade.
Schil de knolselderij en snijd in plakken van 7 mm dik. Bestrijk royaal met de marinade en laat 2 uur marineren buiten de koelkast.
Maak ondertussen de chimichurri. Haal de blaadjes van 5 g oregano (bij 4 personen) uit de kruidenmix, snijd samen met alle peterselie en de bieslook fijn en doe in een bakje. Snijd ¼ van de knoflook fijn. Halveer de rode peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn en voeg samen met de gesneden knoflook toe aan de kruiden. Meng er ⅔ van de rest van de olijfolie door en de rest van de rodewijnazijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Doe de witte bonen inclusief het vocht in een steelpan. Snijd de rest van de knoflook fijn en voeg toe. Verhit de bonen 4 min. op middelhoog vuur. Zeef de warme bonen, maar vang het kookvocht op. Doe de bonen en knoflook in een hoge beker.
Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil boven de bonen en pers de vrucht erboven uit. Voeg de rest van de olijfolie toe en pureer glad met de staafmixer. Voeg eventueel wat kookvocht toe voor een lekker smeuïge puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Bereid de barbecue voor op direct grillen bij een temperatuur van 160 °C. Gril de gemarineerde knolselderijplakken 8-10 min. op het rooster tot ze mooi beetgaar zijn. Keer regelmatig. Serveer met de witte-bonenpuree en chimichurri.
Knolselderijsteaks met chimichurri van Jord Althuizen
Barbecueën zonder vlees is dé trend deze zomer. Goed nieuws, want groen grillen is zó lekker.
bijgerecht
null personen
420 kcal
25 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
Meng iets minder dan de helft van de olijfolie met de tabasco, paprikapoeder en de helft van de rodewijnazijn. Ris (bij 4 personen) de blaadjes van 2 takjes tijm en de naaldjes van 1 takje rozemarijn uit de kruidenmix en snijd fijn. Voeg toe aan de marinade.
Schil de knolselderij en snijd in plakken van 7 mm dik. Bestrijk royaal met de marinade en laat 2 uur marineren buiten de koelkast.
Maak ondertussen de chimichurri. Haal de blaadjes van 5 g oregano (bij 4 personen) uit de kruidenmix, snijd samen met alle peterselie en de bieslook fijn en doe in een bakje. Snijd ¼ van de knoflook fijn. Halveer de rode peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn en voeg samen met de gesneden knoflook toe aan de kruiden. Meng er ⅔ van de rest van de olijfolie door en de rest van de rodewijnazijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Doe de witte bonen inclusief het vocht in een steelpan. Snijd de rest van de knoflook fijn en voeg toe. Verhit de bonen 4 min. op middelhoog vuur. Zeef de warme bonen, maar vang het kookvocht op. Doe de bonen en knoflook in een hoge beker.
Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil boven de bonen en pers de vrucht erboven uit. Voeg de rest van de olijfolie toe en pureer glad met de staafmixer. Voeg eventueel wat kookvocht toe voor een lekker smeuïge puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Bereid de barbecue voor op direct grillen bij een temperatuur van 160 °C. Gril de gemarineerde knolselderijplakken 8-10 min. op het rooster tot ze mooi beetgaar zijn. Keer regelmatig. Serveer met de witte-bonenpuree en chimichurri.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
110 ml traditionele olijfolie
1 el Tabasco chipotle
1 tl gerookte-paprikapoeder zoet
4 el rodewijnazijn
20 g Italiaanse kruidenmix
1 knolselderij
5 g verse platte peterselie
5 g verse peterselie
5 g verse bieslook
2 tenen knoflook
½ rode peper
360 g witte bonen in pot
1 citroen
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker
barbecue