Noedels met snijbonen, paprika, sojasaus en gebakken uitjes
Wat eten we vandaag? Noedels! Met lekker veel snijbonen, paprika en een extra kick dankzij gember, sojasaus, honing en sesamolie. En ook nog eens in 20 minuten op tafel. Mogen wij aanschuiven?
Aan de slag
Maak de paprika’s schoon en snijd in dunne repen. Snijd de snijbonen in stukken van 1 cm. Snijd de ui in halve ringen en de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn. Meng de knoflook en gember met de sojasaus, honing en sesamolie.
Bereid de woknoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel onder koud stromend water.
Verhit ondertussen de olie in een wokpan op hoog vuur. Bak de ui 1 min. Voeg de snijbonen en paprikareepjes toe en bak 5-7 min. Schep regelmatig om.
Zet het vuur laag en roer het sojasausmengsel erdoor. Haal de pan van het vuur, voeg de gekookte noedels toe en schep goed door. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de noedels over 4 kommen en bestrooi met de gebakken uitjes.
Noedels met snijbonen, paprika, sojasaus en gebakken uitjes
Wat eten we vandaag? Noedels! Met lekker veel snijbonen, paprika en een extra kick dankzij gember, sojasaus, honing en sesamolie. En ook nog eens in 20 minuten op tafel. Mogen wij aanschuiven?
hoofdgerecht
null personen
555 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Maak de paprika’s schoon en snijd in dunne repen. Snijd de snijbonen in stukken van 1 cm. Snijd de ui in halve ringen en de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn. Meng de knoflook en gember met de sojasaus, honing en sesamolie.
Bereid de woknoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel onder koud stromend water.
Verhit ondertussen de olie in een wokpan op hoog vuur. Bak de ui 1 min. Voeg de snijbonen en paprikareepjes toe en bak 5-7 min. Schep regelmatig om.
Zet het vuur laag en roer het sojasausmengsel erdoor. Haal de pan van het vuur, voeg de gekookte noedels toe en schep goed door. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de noedels over 4 kommen en bestrooi met de gebakken uitjes.
combinatietip:
resttip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 paprika's
400 g snijbonen
1 rode ui
2 tenen knoflook
30 g verse gember
3 el sojasaus
2 el vloeibare honing
2 el sesamolie
248 g woknoedels
2 el zonnebloemolie
30 g gebakken uitjes