Pompoenovenschotel
Deze pompoenovenschotel ziet er toch uit om door een ringetje te halen?
Aan de slag
Doe de mais in een zeef, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd de knoflook fijn en snipper de ui. Snijd de chipotle fijn.
Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui 1 min. op middelhoog vuur. Zet het vuur hoog en voeg het gehakt, de knoflook, chipotle, tomatenpuree, gerookte-paprikapoeder en komijn toe. Roerbak ca. 5 min.
Schil ondertussen de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook in ruim kokend water in 20 min. gaar. Schil ondertussen de pompoen en halveer in de lengte. Verwijder de zaden en draderige binnenkant en snijd het vruchtvlees in blokjes van 2 cm. Kook de laatste 15 min. de helft van de pompoenblokjes met de aardappel mee.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de mais en de rest van de pompoenblokjes bij het gehakt en bak nog 10 min. mee. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Giet de aardappel en pompoen af en stamp ze met de pureestamper tot een puree (of gebruik een pureeknijper). Meng de melk en de helft van de kaas erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schep het gehaktmengsel in een ovenschaal. Verdeel de puree erover en maak glad met de achterkant van een lepel. Strooi de rest van de kaas erover. Bak de schotel ca. 25 min. in het midden van de oven lichtbruin en tot de kaas gesmolten is.
Hak ondertussen de pompoenpitten fijn en meng met de panko. Verdeel de pompoenpittenkruim na 15 min. van de oventijd over de ovenschotel.
Pompoenovenschotel
Deze pompoenovenschotel ziet er toch uit om door een ringetje te halen?
hoofdgerecht
null personen
615 kcal
35 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Doe de mais in een zeef, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd de knoflook fijn en snipper de ui. Snijd de chipotle fijn.
Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui 1 min. op middelhoog vuur. Zet het vuur hoog en voeg het gehakt, de knoflook, chipotle, tomatenpuree, gerookte-paprikapoeder en komijn toe. Roerbak ca. 5 min.
Schil ondertussen de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook in ruim kokend water in 20 min. gaar. Schil ondertussen de pompoen en halveer in de lengte. Verwijder de zaden en draderige binnenkant en snijd het vruchtvlees in blokjes van 2 cm. Kook de laatste 15 min. de helft van de pompoenblokjes met de aardappel mee.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de mais en de rest van de pompoenblokjes bij het gehakt en bak nog 10 min. mee. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Giet de aardappel en pompoen af en stamp ze met de pureestamper tot een puree (of gebruik een pureeknijper). Meng de melk en de helft van de kaas erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schep het gehaktmengsel in een ovenschaal. Verdeel de puree erover en maak glad met de achterkant van een lepel. Strooi de rest van de kaas erover. Bak de schotel ca. 25 min. in het midden van de oven lichtbruin en tot de kaas gesmolten is.
Hak ondertussen de pompoenpitten fijn en meng met de panko. Verdeel de pompoenpittenkruim na 15 min. van de oventijd over de ovenschotel.
vegatip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g mais in blik
2 tenen knoflook
1 middelgrote ui
1 chipotlepeper in adobosaus in pot
2 el milde olijfolie
300 g rundergehakt
1 el tomatenpuree
½ el zoete gerookte-paprikapoeder
½ el gemalen komijn
500 g kruimige aardappelen
1 AH Biologisch pompoen
50 ml volle melk
100 g geraspte cheddar
50 g pompoenpitten
2 el panko
Dit heb je nodig
pureestamper of pureeknijper
ovenschaal (20 x 30 cm)