Oma's chili con carne
Flashbacks naar vroeger met oma's chili con carne. Een smaakvolle mix van gehakt, bonen en kruiden waarmee je jezelf verwent.
Aan de slag
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 min. Voeg het gehakt met de komijn, kaneel en paprikapoeder toe en bak 6 min. op middelhoog tot hoog vuur bruin.
Maak de paprika’s schoon en snijd in stukjes van 1 cm. Voeg de paprika toe aan het gehakt en bak 3 min. op middelhoog tot hoog vuur mee.
Doe ondertussen de bonen en mais in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat goed uitlekken.
Voeg de tomatenblokjes, bonen met mais en het water toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 20 min. zonder deksel stoven. Roer af en toe. Breng de chili op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de geraspte kaas.
Oma's chili con carne
Flashbacks naar vroeger met oma's chili con carne. Een smaakvolle mix van gehakt, bonen en kruiden waarmee je jezelf verwent.
hoofdgerecht
null personen
445 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 min. Voeg het gehakt met de komijn, kaneel en paprikapoeder toe en bak 6 min. op middelhoog tot hoog vuur bruin.
Maak de paprika’s schoon en snijd in stukjes van 1 cm. Voeg de paprika toe aan het gehakt en bak 3 min. op middelhoog tot hoog vuur mee.
Doe ondertussen de bonen en mais in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat goed uitlekken.
Voeg de tomatenblokjes, bonen met mais en het water toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 20 min. zonder deksel stoven. Roer af en toe. Breng de chili op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de geraspte kaas.
vegatip:
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 middelgrote ui
2 tenen knoflook
6 el milde olijfolie
500 g rundergehakt
1½ tl gemalen komijn
½ tl gemalen kaneel
1 tl gerookte-paprikapoeder hot
2 rode paprika's
400 g Hollandse bruine bonen uit pot
150 g mais in blik
800 g tomatenblokjes in blik
100 ml water
100 g geraspte belegen kaas