Chili con carne met muntyoghurt
Een pittig en tegelijkertijd lekker fris hoofdgerecht. En wat wij ook verrassend vinden: de komijn!
Aan de slag
Snipper de uien. Verhit de olie in een grote braadpan en fruit de uien. Pers de helft van de tenen knoflook erboven. Voeg het gehakt toe en bak in 5 min. rul.
Snijd de paprika's in reepjes. Voeg de paprika, komijn en tomaten toe. Druk de tomaten met een pollepel stuk. Laat de bonen uitlekken en voeg ze toe. Breng op smaak met zout en chilipeper en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 20 min. stoven.
Snijd de munt fijn. Voeg de munt aan de yoghurt toe en pers de rest van de knoflook erboven. Breng op smaak met peper en zout.
Chili con carne met muntyoghurt
Een pittig en tegelijkertijd lekker fris hoofdgerecht. En wat wij ook verrassend vinden: de komijn!
hoofdgerecht
null personen
425 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de uien. Verhit de olie in een grote braadpan en fruit de uien. Pers de helft van de tenen knoflook erboven. Voeg het gehakt toe en bak in 5 min. rul.
Snijd de paprika's in reepjes. Voeg de paprika, komijn en tomaten toe. Druk de tomaten met een pollepel stuk. Laat de bonen uitlekken en voeg ze toe. Breng op smaak met zout en chilipeper en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 20 min. stoven.
Snijd de munt fijn. Voeg de munt aan de yoghurt toe en pers de rest van de knoflook erboven. Breng op smaak met peper en zout.
bereidingstip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 uien
3 el traditionele olijfolie
4 tenen knoflook
600 g rundergehakt
2 rode paprika's
2 tl gemalen komijn
800 g gepelde tomaten in blik
1½ kg bruine bonen in blik
2 tl gemalen chilipeper
15 g verse munt
300 g Griekse yoghurt