Mexicaanse maissoep met gele biet
Een quesadilla erbij en klaar is je Mexicaanse avondmaal.
Aan de slag
Snijd de knoflook fijn. Schil de bieten en snijd in parten.
Verhit de helft van de olie in een soeppan en fruit de knoflook, bieten, kurkuma en komijn 3 min. Voeg het water en de bouillontablet toe, breng aan de kook en laat 10 min. koken tot de bieten beetgaar zijn.
Spoel ondertussen de maiskorrels in een vergiet af met koud stromend water en laat uitlekken. Meng de chipotle en de rest van de olie tot pepersaus. Snijd de koriander grof.
Voeg tweederde van de mais toe aan de soep en verwarm nog 2 min. Pureer de soep met de staafmixer. Schep de rest van de mais erdoor en warm nog even door.
Verdeel de soep over diepe borden, besprenkel met de chipotlesaus en bestrooi met de koriander.
* In de oorspronkelijke versie van de typisch Mexicaanse maissoep Pozole gaat 'hominy'. Dit zijn geweekte maiskorrels, die zijn gekookt in kalk. Dit eeuwenoude proces is uitgevonden door de Maya's en zorgt ervoor dat de korrels lekkerder en beter verteerbaar zijn.
Mexicaanse maissoep met gele biet
Instructievideo - 00:34 min.
Mexicaanse maissoep met gele biet
Een quesadilla erbij en klaar is je Mexicaanse avondmaal.
hoofdgerecht
null personen
275 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de knoflook fijn. Schil de bieten en snijd in parten.
Verhit de helft van de olie in een soeppan en fruit de knoflook, bieten, kurkuma en komijn 3 min. Voeg het water en de bouillontablet toe, breng aan de kook en laat 10 min. koken tot de bieten beetgaar zijn.
Spoel ondertussen de maiskorrels in een vergiet af met koud stromend water en laat uitlekken. Meng de chipotle en de rest van de olie tot pepersaus. Snijd de koriander grof.
Voeg tweederde van de mais toe aan de soep en verwarm nog 2 min. Pureer de soep met de staafmixer. Schep de rest van de mais erdoor en warm nog even door.
Verdeel de soep over diepe borden, besprenkel met de chipotlesaus en bestrooi met de koriander.
* In de oorspronkelijke versie van de typisch Mexicaanse maissoep Pozole gaat 'hominy'. Dit zijn geweekte maiskorrels, die zijn gekookt in kalk. Dit eeuwenoude proces is uitgevonden door de Maya's en zorgt ervoor dat de korrels lekkerder en beter verteerbaar zijn.
variatietip:
bereidingstip:
combinatietip:
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 tenen knoflook
500 g gele bieten
3 el milde olijfolie
1 tl kurkuma
2 tl gemalen komijn
1¼ l kraanwater
1 kippenbouillontablet
600 g maiskorrels in blik
1 tl chipotlepeper in adobosaus in pot
7½ g verse koriander
Dit heb je nodig
staafmixer