'Mexicaanse' bonensoep met quesadillas
Weer eens iets heel anders: soep gereserveerd met quesadillas!
Aan de slag
Halveer de paprika’s, verwijder de steel en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes van een ½ cm. Spoel de bonen af onder koud stromend water en laat goed uitlekken in een vergiet. Breng ze aan de kook met de chipotle, de tomatenblokjes en water. Voeg ⅔ van de paprikablokjes toe en laat op laag vuur 10 min. zachtjes koken. Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout.
Pureer ondertussen de mais met de crème fraîche in een hoge beker met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de rest van de paprikablokjes met de geraspte kaas en verdeel over 1 tortilla. Dek af met de andere tortilla en bak beide kanten op middelhoog vuur 2 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Snijd de quesadilla in punten en serveer bij de soep. Schep in elke kom soep een lepel maiscrème.
'Mexicaanse' bonensoep met quesadillas
Weer eens iets heel anders: soep gereserveerd met quesadillas!
hoofdgerecht
null personen
670 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Halveer de paprika’s, verwijder de steel en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes van een ½ cm. Spoel de bonen af onder koud stromend water en laat goed uitlekken in een vergiet. Breng ze aan de kook met de chipotle, de tomatenblokjes en water. Voeg ⅔ van de paprikablokjes toe en laat op laag vuur 10 min. zachtjes koken. Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout.
Pureer ondertussen de mais met de crème fraîche in een hoge beker met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de rest van de paprikablokjes met de geraspte kaas en verdeel over 1 tortilla. Dek af met de andere tortilla en bak beide kanten op middelhoog vuur 2 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Snijd de quesadilla in punten en serveer bij de soep. Schep in elke kom soep een lepel maiscrème.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 zak paprikamix
400 g zwarte bonen
400 g cannellinibonen in blik
½ el chipotlepeper in adobosaus in pot
400 g tomatenblokjes
150 ml water
150 g mais in blik
2 el crème fraîche
50 g geraspte 30+ kaas
2 meergranen tortillawraps
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker