Mexicaanse maissoep met limoencrème & gele rijst
Deze soep is zó goedgevuld dat je 'm als hoofdgerecht kunt eten.
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Bestrijk de maiskolven met de helft van de olie, verhit de grillpan en gril de mais in 15 min. rondom goudbruin en gaar. Neem uit de pan. Zet 1 maiskolf rechtop op een snijplank. Snijd met een mes de korrels van boven naar beneden los van de kolf. Herhaal met de andere kolf.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een soeppan en fruit de tomatenpuree en paprikapoeder 3 min. op laag vuur. Snijd de tomaten in stukjes en voeg deze samen met de krachtbouillon en 2 potten water (per pot bouillon) toe aan de soeppan. Breng aan de kook en laat 15 min. op laag vuur koken. Doe de mais bij de soep en verwarm 5 min. op laag vuur.
Maak ondertussen de limoencrème. Rasp de groene schil van de schoongeboende limoen en pers 1 helft uit. Snijd de andere helft in partjes. Meng de crème fraîche met het limoenrasp en 2 el limoensap (bij 4 personen). Snijd de koriander grof.
Mexicaanse maissoep met limoencrème & gele rijst
Deze soep is zó goedgevuld dat je 'm als hoofdgerecht kunt eten.
hoofdgerecht
null personen
450 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Bestrijk de maiskolven met de helft van de olie, verhit de grillpan en gril de mais in 15 min. rondom goudbruin en gaar. Neem uit de pan. Zet 1 maiskolf rechtop op een snijplank. Snijd met een mes de korrels van boven naar beneden los van de kolf. Herhaal met de andere kolf.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een soeppan en fruit de tomatenpuree en paprikapoeder 3 min. op laag vuur. Snijd de tomaten in stukjes en voeg deze samen met de krachtbouillon en 2 potten water (per pot bouillon) toe aan de soeppan. Breng aan de kook en laat 15 min. op laag vuur koken. Doe de mais bij de soep en verwarm 5 min. op laag vuur.
Maak ondertussen de limoencrème. Rasp de groene schil van de schoongeboende limoen en pers 1 helft uit. Snijd de andere helft in partjes. Meng de crème fraîche met het limoenrasp en 2 el limoensap (bij 4 personen). Snijd de koriander grof.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g gele rijst
2 maiskolven
2 el arachideolie
1 el tomatenpuree
2 tl gerookte paprikapoeder
5 trostomaten
350 ml krachtbouillon rund
1 limoen
125 g crème fraîche
15 g verse koriander