Mexicaanse stoof met zwarte bonen
Kleurrijk en stevig stoofgerecht met zwarte bonen en mais.
Aan de slag
Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook en paprikapoeder 30 sec. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 min. mee.
Voeg het gehakt toe en bak op hoog vuur in 3 min. rul. Voeg de bouillon en Mexicaanse roerbakmix toe. Laat 4 min. koken op middelhoog vuur. Laat ondertussen de zwarte bonen en de mais uitlekken en spoel de bonen af. Voeg met de mais toe aan de bouillon en verwarm nog 2 min.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Mexicaanse stoof met zwarte bonen
Kleurrijk en stevig stoofgerecht met zwarte bonen en mais.
hoofdgerecht
null personen
470 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook en paprikapoeder 30 sec. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 min. mee.
Voeg het gehakt toe en bak op hoog vuur in 3 min. rul. Voeg de bouillon en Mexicaanse roerbakmix toe. Laat 4 min. koken op middelhoog vuur. Laat ondertussen de zwarte bonen en de mais uitlekken en spoel de bonen af. Voeg met de mais toe aan de bouillon en verwarm nog 2 min.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 teen knoflook
2 el zonnebloemolie
1 el paprikapoeder
70 g tomatenpuree
300 g rundergehakt
350 ml krachtbouillon rundvlees
400 g verse Mexicaanse roerbakgroente
800 g zwarte bonen
300 g mais in blik