Pittige kip met Mexicaanse rijst
Overgewaaid uit Amerika, deze pittige saus die overal door, in en op kan.
20 min. bereiden / 25 min. oventijd / 15 min. wachten
11 ingrediënten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de kipdijfilets. Laat de zwarte bonen uitlekken in een vergiet en spoel onder koud water. Meng de saus, ½ el gemalen koriander, de paprikapoeder en 2 el olie in een kom. Schep de kipdijfilet erdoor en laat 15 min. afgedekt staan.
Maak de maiskolven schoon. Laat ze ondertussen 15 min. weken in een ruime schaal met heet water. Laat uitlekken en verpak elke maïskolf in aluminiumfolie.
Leg de kip en mais op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 25 min. in het midden van de oven. Keer de kip halverwege.
Verhit halverwege de oventijd de rest van de olie in een hapjespan. Snijd de knoflook fijn en fruit deze met de rest van de gemalen koriander 1 min. Voeg de rijst toe en schep om. Voeg het water toe, breng aan de kook en laat onder af en toe roeren in 5 min. het water opnemen. Snijd de koriander grof en schep deze met de bonen erdoor. Breng op smaak met RedHot saus en eventueel zout.
Neem de kip en mais uit de oven en serveer met de rijst.
Pittige kip met Mexicaanse rijst
Overgewaaid uit Amerika, deze pittige saus die overal door, in en op kan.
hoofdgerecht
null personen
765 kcal
20 min. bereiden
15 min. wachten
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de kipdijfilets. Laat de zwarte bonen uitlekken in een vergiet en spoel onder koud water. Meng de saus, ½ el gemalen koriander, de paprikapoeder en 2 el olie in een kom. Schep de kipdijfilet erdoor en laat 15 min. afgedekt staan.
Maak de maiskolven schoon. Laat ze ondertussen 15 min. weken in een ruime schaal met heet water. Laat uitlekken en verpak elke maïskolf in aluminiumfolie.
Leg de kip en mais op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 25 min. in het midden van de oven. Keer de kip halverwege.
Verhit halverwege de oventijd de rest van de olie in een hapjespan. Snijd de knoflook fijn en fruit deze met de rest van de gemalen koriander 1 min. Voeg de rijst toe en schep om. Voeg het water toe, breng aan de kook en laat onder af en toe roeren in 5 min. het water opnemen. Snijd de koriander grof en schep deze met de bonen erdoor. Breng op smaak met RedHot saus en eventueel zout.
Neem de kip en mais uit de oven en serveer met de rijst.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g scharrelkipdijfilet
400 g zwarte bonen
2 el RedHot original pepersaus
1 el Ketoembar gemalen koriander
1 tl milde paprikapoeder
4 el koolzaadolie
4 maiskolven
2 tenen knoflook
400 g roerbakrijst
750 ml kraanwater
15 g verse koriander
Dit heb je nodig
bakpapier