Wittebonenspread met geroosterde bospeen
bewaar
bewaar

Wittebonenspread met geroosterde bospeen

Deze smeuïge wittebonenspread is lekker voor op een geroosterde boterham. Of dip er groente in!

10 min. bereiden / 20 min. oventijd

licht pittig

6 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 220 °C. Verwijder ⅔ van het loof van de bospeen. Maak de wortels schoon en wrijf ze in met de helft van de olijfolie en de helft van de chilivlokken. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 20 min. in de oven.

Giet de witte bonen af en bewaar 1 el vocht (per 4 personen). Spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Doe ze met de rest van de olijfolie, de rest van de chilivlokken, het bonenvocht en de knoflook in de hakmolen van een staafmixer en mix tot een gladde spread. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Hak de amandelen grof. Haal de bospeen uit de oven. Smeer de bonenspread uit over een grote schaal. Verdeel de bospeen erover en bestrooi met de amandelen.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Wittebonenspread met geroosterde bospeen

Deze smeuïge wittebonenspread is lekker voor op een geroosterde boterham. Of dip er groente in!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig