Bonenpuree met geroosterde courgette, peen, feta en granaatappelpitjes
Dit kleurrijke bordje (dat ook nog eens keto-proof is) ziet er even feestelijk uit als dat het smaakt: kruidig door de baharat, hartig dankzij de feta en de granaatappelpitjes zorgen voor kleur en een zoet smaakcontrast.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Maak de wortels schoon, maar laat een deel van het loof er nog aan. Snijd de courgette in schuine halve plakken van 2 cm. Meng de peen met de courgette en ⅖ van de olie. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 20 min. in de oven.
Giet ondertussen de witte bonen af en bewaar ca. 50 ml vocht (per 2 personen). Spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de ui met de knoflook, bonen en baharat 4 min. op middelhoog vuur. Prak met de pureestamper tot een puree. Voeg wat van het bonenvocht toe om de puree smeuïger te maken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de bonenpuree over platte borden. Leg de geroosterde groenten erop. Verkruimel de feta erover en bestrooi met de granaatappelpitjes.
Bonenpuree met geroosterde courgette, peen, feta en granaatappelpitjes
Dit kleurrijke bordje (dat ook nog eens keto-proof is) ziet er even feestelijk uit als dat het smaakt: kruidig door de baharat, hartig dankzij de feta en de granaatappelpitjes zorgen voor kleur en een zoet smaakcontrast.
hoofdgerecht
null personen
425 kcal
20 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Maak de wortels schoon, maar laat een deel van het loof er nog aan. Snijd de courgette in schuine halve plakken van 2 cm. Meng de peen met de courgette en ⅖ van de olie. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 20 min. in de oven.
Giet ondertussen de witte bonen af en bewaar ca. 50 ml vocht (per 2 personen). Spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de ui met de knoflook, bonen en baharat 4 min. op middelhoog vuur. Prak met de pureestamper tot een puree. Voeg wat van het bonenvocht toe om de puree smeuïger te maken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de bonenpuree over platte borden. Leg de geroosterde groenten erop. Verkruimel de feta erover en bestrooi met de granaatappelpitjes.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
150 g bospenen
½ courgette
2½ el milde olijfolie
180 g witte bonen in pot
1 middelgrote ui
1 teen knoflook
1 tl baharat
100 g Griekse feta
1 el verse granaatappelpitjes
Dit heb je nodig
bakpapier
pureestamper