AH verspakket parelcouscous aubergine granaatappelpitjes
Echt een pareltje, deze parelcouscous met aubergine en granaatappelpitjes. Wat het nog mooier maakt? Dat je dit gerecht met het verspakket van Albert Heijn zo op tafel zet.
40 min. bereiden
6 ingrediënten
Aan de slag
Snijd de aubergine in blokjes. Halveer de venkel, verwijder het hart en snijd vervolgens in stukjes van 1 cm. Maak de paprika schoon en snijd in reepjes. Snijd de tomaten in blokjes, snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Laat de kikkererwten uitlekken en snijd de feta in blokjes.
Breng 1.5 liter water aan de kook en kook hierin de parelcouscous in 8-10 min. gaar. Giet af, spoel onder koud stromend water en laat goed uitlekken.
Verhit ¼ van de olijfolie in een hapjespan op hoog vuur en bak hierin de venkel, paprika, ui en knoflook 4-6 min. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 min. mee.
Haal 1 tl kruidenmix uit het zakje en bewaar deze voor de aubergine. Voeg de overige kruidenmix, tomatenblokjes, uitgelekte kikkererwten en de rest van het water toe aan het groentemengsel. Breng zachtjes aan de kook en laat 5 min. zachtjes sudderen.
Voeg de gekookte parelcouscous toe, meng goed door en laat door en door warm worden.
Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan, bak hierin de aubergine in 7-10 min. rondom bruin en gaar en bestrooi met de overige kruidenmix.
Verdeel de feta en gebakken aubergine over het gerecht en bestrooi met de granaatappelpitjes.
AH verspakket parelcouscous aubergine granaatappelpitjes
Echt een pareltje, deze parelcouscous met aubergine en granaatappelpitjes. Wat het nog mooier maakt? Dat je dit gerecht met het verspakket van Albert Heijn zo op tafel zet.
hoofdgerecht
null personen
40 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de aubergine in blokjes. Halveer de venkel, verwijder het hart en snijd vervolgens in stukjes van 1 cm. Maak de paprika schoon en snijd in reepjes. Snijd de tomaten in blokjes, snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Laat de kikkererwten uitlekken en snijd de feta in blokjes.
Breng 1.5 liter water aan de kook en kook hierin de parelcouscous in 8-10 min. gaar. Giet af, spoel onder koud stromend water en laat goed uitlekken.
Verhit ¼ van de olijfolie in een hapjespan op hoog vuur en bak hierin de venkel, paprika, ui en knoflook 4-6 min. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 min. mee.
Haal 1 tl kruidenmix uit het zakje en bewaar deze voor de aubergine. Voeg de overige kruidenmix, tomatenblokjes, uitgelekte kikkererwten en de rest van het water toe aan het groentemengsel. Breng zachtjes aan de kook en laat 5 min. zachtjes sudderen.
Voeg de gekookte parelcouscous toe, meng goed door en laat door en door warm worden.
Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan, bak hierin de aubergine in 7-10 min. rondom bruin en gaar en bestrooi met de overige kruidenmix.
Verdeel de feta en gebakken aubergine over het gerecht en bestrooi met de granaatappelpitjes.
serveertip:
variatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 AH parelcouscous aubergine granaatappelpitjes verspakket
400 g kikkererwten in blik
75 g feta
1½ l water
4 el milde olijfolie
150 g verse granaatappelpitjes