Zwarte-bonenstoof met feta
Dagje zonder vlees? Lekker! Geef je over aan deze hartverwarmende stoof.
Aan de slag
Doe de bonen en mais in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken. Doe met de picadillo, espresso en pomodorini in een pan met dikke bodem. Breng al roerend aan de kook en laat op laag vuur 10 min. stoven. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd ondertussen de courgettes in blokjes van 1 cm (brunoise). Verhit de olie in een koekenpan en bak de courgette in 6 min. op hoog vuur. Snijd ondertussen de munt in dunne reepjes. Neem de stoof van het vuur, schep de munt en courgette erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verkruimel de feta erboven.
Brunoise snijden
Instructievideo - 00:38 min.
Zwarte-bonenstoof met feta
Dagje zonder vlees? Lekker! Geef je over aan deze hartverwarmende stoof.
hoofdgerecht
null personen
345 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Doe de bonen en mais in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken. Doe met de picadillo, espresso en pomodorini in een pan met dikke bodem. Breng al roerend aan de kook en laat op laag vuur 10 min. stoven. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd ondertussen de courgettes in blokjes van 1 cm (brunoise). Verhit de olie in een koekenpan en bak de courgette in 6 min. op hoog vuur. Snijd ondertussen de munt in dunne reepjes. Neem de stoof van het vuur, schep de munt en courgette erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verkruimel de feta erboven.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g zwarte bonen
200 g kidneybonen in pot
300 g mais in blik
2 el picadillo
1 espressostick
400 g pomodorini
2 courgettes
1 el arachideolie
3 takjes verse munt
100 g AH Biologisch feta