Tortilla met zwarte bonen, tomaat en ijsbergsla
Deze week nog geen tortilla gegeten? Breng daar maar snel verandering in met dit basisrecept: tortilla met zwarte bonen, tomaat en ijsbergsla.
Aan de slag
Snijd de tomaten in blokjes van 1 cm. Doe de zwarte bonen in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.
Verwarm de olie in een hapjespan en bak de bonen 8 min. Roer af en toe. Voeg na 5 min. de picadillo en het water toe en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm de gordita’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Prak ondertussen de bonen grof met een pureestamper. Snijd de ijsbergsla in dunne reepjes. Serveer de wraps, gebakken bonen, tomatenblokjes, ijsbergsla en in aparte bakjes, zodat iedereen zijn eigen wrap kan vullen.
Tortilla met zwarte bonen, tomaat en ijsbergsla
Deze week nog geen tortilla gegeten? Breng daar maar snel verandering in met dit basisrecept: tortilla met zwarte bonen, tomaat en ijsbergsla.
hoofdgerecht
null personen
445 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de tomaten in blokjes van 1 cm. Doe de zwarte bonen in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.
Verwarm de olie in een hapjespan en bak de bonen 8 min. Roer af en toe. Voeg na 5 min. de picadillo en het water toe en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm de gordita’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Prak ondertussen de bonen grof met een pureestamper. Snijd de ijsbergsla in dunne reepjes. Serveer de wraps, gebakken bonen, tomatenblokjes, ijsbergsla en in aparte bakjes, zodat iedereen zijn eigen wrap kan vullen.
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
6 tomaten
400 g zwarte bonen in blik
4 el milde olijfolie
1 el picadillo
100 ml water
8 gordita's
½ krop ijsbergsla
Dit heb je nodig
pureestamper