Tortilla met zwarte bonen en gebakken chorizo
Tortilla met zwarte bonen, tomaat, ijsbergsla en gebakken chorizo is alles waarop je op een doordeweekse avond zit te wachten.
Aan de slag
Snijd de tomaten in blokjes van 1 cm. Doe de zwarte bonen in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.
Verwarm de olie in een hapjespan en bak de bonen 8 min. Roer af en toe. Voeg na 5 min. de picadillo en het water toe en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwijder ondertussen het vel van de chorizo en snijd de chorizo in blokjes. Verwarm een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en bak de chorizo 8 min. Schep regelmatig om.
Verwarm de gordita’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Prak ondertussen de bonen grof met een pureestamper. Snijd de ijsbergsla in dunne reepjes. Serveer de wraps, gebakken bonen, tomatenblokjes, ijsbergsla en chorizo in aparte bakjes, zodat iedereen zijn eigen wrap kan vullen.
Tortilla met zwarte bonen en gebakken chorizo
Tortilla met zwarte bonen, tomaat, ijsbergsla en gebakken chorizo is alles waarop je op een doordeweekse avond zit te wachten.
hoofdgerecht
null personen
565 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de tomaten in blokjes van 1 cm. Doe de zwarte bonen in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.
Verwarm de olie in een hapjespan en bak de bonen 8 min. Roer af en toe. Voeg na 5 min. de picadillo en het water toe en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwijder ondertussen het vel van de chorizo en snijd de chorizo in blokjes. Verwarm een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en bak de chorizo 8 min. Schep regelmatig om.
Verwarm de gordita’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Prak ondertussen de bonen grof met een pureestamper. Snijd de ijsbergsla in dunne reepjes. Serveer de wraps, gebakken bonen, tomatenblokjes, ijsbergsla en chorizo in aparte bakjes, zodat iedereen zijn eigen wrap kan vullen.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
6 tomaten
400 g zwarte bonen in blik
4 el milde olijfolie
1 el picadillo
100 ml water
100 g chorizo
8 gordita's
½ krop ijsbergsla
Dit heb je nodig
pureestamper