Raffaello taart
bewaar
bewaar

Raffaello taart

Deze Raffaello taart is bijna te mooi op op te eten. Een pareltje voor alle kokosliefhebbers.

1 uur bereiden / 50 min. oventijd / 1 uur wachten

11 ingrediënten

Aan de slag

Zorg ervoor dat de roomboter, eieren en kokosmelk op kamertemperatuur zijn. Verhit de oven voor op 150 °C. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in.

Doe de boter en suiker in een grote mengkom en mix ca. 10 min. met een handmixer met gardes luchtig en licht van kleur. Voeg 1 voor 1 de eieren toe, mix steeds 1 min. voordat je een volgend ei toevoegt. Voeg de kokosmelk toe en mix 1 min. tot een glad mengsel. Zeef het bakmeel, de bakpoeder en het zout erboven, voeg 60 g van de kokosrasp (per taart) toe en spatel het er luchtig doorheen.

Verdeel het beslag over de springvorm, strijk de bovenkant glad en bak in ca. 50-60 min. gaar.

Verhit ondertussen een pan zonder olie of boter op middelhoog vuur en rooster het amandelschaafsel in ca. 5 min. lichtbruin. Laat afkoelen op een bord.

Steek een satéprikker in het midden van de cake. Als deze er schoon en droog uitkomt, dan is de cake gaar. Haal de cake uit de oven en laat 15 min. afkoelen in de springvorm. Verwijder de vorm en laat nog 45 min. afkoelen.

Klop de witte chocoladepasta met de handmixer in 5 min. luchtig. Klop in een andere kom de slagroom stijf. Voeg de slagroom toe aan de chocoladepasta en klop in ca. 3 min. tot een dikke ganache.

Maak de bovenkant van de cake recht, door de bolling eraf te snijden. Snijd de cake met een scherp mes in de breedte doormidden.

Leg de onderste cakelaag op een taartplateau, bestrijk met ¼ van de ganache en leg de tweede laag er ondersteboven op. Bestrijk de boven- en zijkanten met de helft van de overige ganache. Doe de rest van de ganache in een spuitzak met stermond.

Druk voorzichtig het geroosterde amandelschaafsel tegen de zijkanten van de taart. Bestrooi de bovenkant met de rest van het kokosrasp. Spuit 12 toefjes ganache rondom de rand van de taart en leg op elk toefje een raffaello.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Raffaello taart

Deze Raffaello taart is bijna te mooi op op te eten. Een pareltje voor alle kokosliefhebbers.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig