Witte-chocolade-jubileumtaart
bewaar
bewaar

Witte-chocolade-jubileumtaart

Wat een beauty, deze taart. Het is een van de redactiefavorieten uit 35 jaar Allerhande. Vier jij het met ons mee?

40 min. bereiden / 35 min. oventijd / 2 uur wachten

12 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 170 °C. Breek de eieren boven een ruime kom en klop ze met de mixer in 8 min. lichtgeel en schuimig. Voeg na 4 min. het vanille-aroma en lepel voor lepel de suiker toe. Zeef het bakmeel (houd een klein beetje achter om te bestuiven) en de maïzena boven de kom en spatel alles zo luchtig mogelijk door het beslag.

Vet de springvorm in met de olie en bestuif met de rest van het bakmeel. Schud het overtollige meel uit de vorm. Schenk het beslag in de vorm en bak de cake in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar. Prik met een satéprikker in het midden van de cake, komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat in 2 uur helemaal afkoelen op een rooster.

Meng de mascarpone met de frambozenjam. Snijd de cake overlangs in 3 delen. Bestrijk 2 lagen met de frambozenmascarpone en leg op elkaar. Leg de derde laag cake er bovenop. Bestrijk de taart rondom met de witte chocoladepasta. Zet tot gebruik in de koelkast.

Knip een 3 en een 5 (of een ander getal dat de leeftijd van de jarige vormt) uit een stuk bakpapier en leg bovenop de taart. Rasp de witte chocolade op een grove rasp en bestrooi de taart er rondom mee. Gebruik een spatel om de zijkanten mooi bedekt te krijgen. Neem de cijfers voorzichtig weg en vul de open plekken op met de granaatappelpitjes.

Jubileumtaart van witte chocolade

Instructievideo - 00:59 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Witte-chocolade-jubileumtaart

Wat een beauty, deze taart. Het is een van de redactiefavorieten uit 35 jaar Allerhande. Vier jij het met ons mee?

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig