Witte-chocolade-jubileumtaart
Wat een beauty, deze taart. Het is een van de redactiefavorieten uit 35 jaar Allerhande. Vier jij het met ons mee?
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 170 °C. Breek de eieren boven een ruime kom en klop ze met de mixer in 8 min. lichtgeel en schuimig. Voeg na 4 min. het vanille-aroma en lepel voor lepel de suiker toe. Zeef het bakmeel (houd een klein beetje achter om te bestuiven) en de maïzena boven de kom en spatel alles zo luchtig mogelijk door het beslag.
Vet de springvorm in met de olie en bestuif met de rest van het bakmeel. Schud het overtollige meel uit de vorm. Schenk het beslag in de vorm en bak de cake in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar. Prik met een satéprikker in het midden van de cake, komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat in 2 uur helemaal afkoelen op een rooster.
Meng de mascarpone met de frambozenjam. Snijd de cake overlangs in 3 delen. Bestrijk 2 lagen met de frambozenmascarpone en leg op elkaar. Leg de derde laag cake er bovenop. Bestrijk de taart rondom met de witte chocoladepasta. Zet tot gebruik in de koelkast.
Knip een 3 en een 5 (of een ander getal dat de leeftijd van de jarige vormt) uit een stuk bakpapier en leg bovenop de taart. Rasp de witte chocolade op een grove rasp en bestrooi de taart er rondom mee. Gebruik een spatel om de zijkanten mooi bedekt te krijgen. Neem de cijfers voorzichtig weg en vul de open plekken op met de granaatappelpitjes.
Jubileumtaart van witte chocolade
Instructievideo - 00:59 min.
Witte-chocolade-jubileumtaart
Wat een beauty, deze taart. Het is een van de redactiefavorieten uit 35 jaar Allerhande. Vier jij het met ons mee?
null personen
645 kcal
40 min. bereiden
120 min. wachten
35 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 170 °C. Breek de eieren boven een ruime kom en klop ze met de mixer in 8 min. lichtgeel en schuimig. Voeg na 4 min. het vanille-aroma en lepel voor lepel de suiker toe. Zeef het bakmeel (houd een klein beetje achter om te bestuiven) en de maïzena boven de kom en spatel alles zo luchtig mogelijk door het beslag.
Vet de springvorm in met de olie en bestuif met de rest van het bakmeel. Schud het overtollige meel uit de vorm. Schenk het beslag in de vorm en bak de cake in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar. Prik met een satéprikker in het midden van de cake, komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat in 2 uur helemaal afkoelen op een rooster.
Meng de mascarpone met de frambozenjam. Snijd de cake overlangs in 3 delen. Bestrijk 2 lagen met de frambozenmascarpone en leg op elkaar. Leg de derde laag cake er bovenop. Bestrijk de taart rondom met de witte chocoladepasta. Zet tot gebruik in de koelkast.
Knip een 3 en een 5 (of een ander getal dat de leeftijd van de jarige vormt) uit een stuk bakpapier en leg bovenop de taart. Rasp de witte chocolade op een grove rasp en bestrooi de taart er rondom mee. Gebruik een spatel om de zijkanten mooi bedekt te krijgen. Neem de cijfers voorzichtig weg en vul de open plekken op met de granaatappelpitjes.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 middelgrote eieren
1 tl vanillearoma
150 g fijne kristalsuiker
100 g zelfrijzend bakmeel
1 el maizena
½ el zonnebloemolie
½ el zelfrijzend bakmeel
500 g mascarpone
100 g frambozenjam
400 g witte chocoladepasta met amandelstukjes
100 g witte chocolade
50 g verse granaatappelpitjes
Dit heb je nodig
hoge springvorm (Ø 18 cm)
sateprikker
bakpapier
rasp